Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajná akcia v Hurbanove: Na dvore problémovej rodiny sa opäť strieľalo!

Pred týmto domom sa v júni odohrala streľba
Pred týmto domom sa v júni odohrala streľba (Zdroj: TASR)

HURBANOVO – V dome rómskej rodiny Lakatošovcov, ktorá v júni tohto roka rukou expolicajta Milana Juhásza prišla o troch členov, bolo opäť rušno. Policajné hliadky a streľba dnes skoro ráno vystrašili obyvateľov okolitých domov. Chceli sa Rómovia pomstiť rodine Juhásza?

Počas dnešnej razie v dome Lakatošovcov policajti zadržali tri osoby a zaistili zbraň. Tú si mali Rómovia údajne zaobstarať na pomstu expolicajtovi Juhászovi, ktorý v júni tohto roka v Hurbanove vystrieľal troch členov ich rodiny. Zásah začal pre šiestou hodinou ráno, kedy policajti na ulici odklonili dopravu.

Pištoľ si mali objednať od neznámeho muža z Veľkého Medera a údajne ňou chceli zaútočiť na členov rodiny Milana Juhásza. Počas dramatickej akcie padlo aj niekoľko výstrelov. Policajti museli na dvore Lakatošovcov zastreliť psa, ktorý ich pri zásahu ohrozoval. Zadržanú zbraň polícia pošle na expertízu, ktorá určí či bola funkčná.

"Úrad boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru vykonal dve domové prehliadky. Policajti zaistili predmety, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu," povedala pre Topky policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Dráma v Hurbanove sa odohrala v sobotu 16. júna krátko po 10. hodine. Mestský policajt strieľal v čase svojho voľna po obyvateľoch domu na Komárňanskej ulici krátkou ručnou zbraňou, ktorú mal v nelegálnej držbe. Počas krvavého masakru zastrelil 44-ročného Gabriela Lakatoša, jeho 19-ročného syna Mária a 26-ročného zaťa Júliusa. Ťažko zranil ďalšieho 26-ročného syna Kristiána a jeho manželku Žanetu postrelil do stehna. Kým žena je už z nemocnice doma, Kristiánov stav je stabilizovaný, ale naďalej kritický.

Juhász je obvinený z úkladnej vraždy, z nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody. Hrozí mu doživotie. Je však možné, že namiesto väzenskej cely skončí v ústave. Znalecký posudok totiž naznačuje, že v čase streľby nebol psychicky v poriadku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu