Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rezešovci ponúkli pozostalým 20 miliónov forintov: Obesil by som ju, vyhráža sa jeden z nich!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: profimedia.sk)

KARACSOND – Obec, v ktorej žili obete tragickej dopravnej nehody Evy Varholíkovej Rezešovej na maďarskej diaľnici, smúti. Domy obetí sú prázdne, tiché, pred bránami horia sviečky. Termín pohrebu stále nie je známy.

Právnik Evy Varholíkovej Rezešovej poslal pár dní po tragickej nehode, pri ktorej zahynuli štyria ľudia, fax starostovi, v ktorom rodina Rezešovcov pozostalým ponúkla 20 miliónov forintov (vyše 66 000 eur). Pozostalí obetí sa k celej záležitosti vyjadrovať nechcú. Portál Velvet.hu navštívil obec, v ktorej rodiny žili. Ako sa na portáli píše, domy sú prázdne, žalúzie zatiahnuté a pred bránami sú desiatky zhorených sviečok.

Susedia a pozostalí na obete tragickej nehody spomínajú so slzami v očiach. „Poznali sme sa niekoľko rokov,“ povedal pre Velvet.hu sused manželského páru, ktorý zhorel v aute. „Prednedávnom dom renovovali, deti sa sem pravidelne chodia starať o zvieratá, kŕmiť psov a sliepky,“ pokračuje blízky rodinný priateľ. Pri zmienke o pravdepodobnej vinníčke nehody Eve Varholíkovej Rezešovej sa neubráni ostrej reakcii. „Obesil by som ju,“ povedal sused pre portál Velvet.hu    .

Aj ostatní susedia z dediny spomínajú na oba manželské páry v dobrom. „Všetci sme ich mali radi, pán Juhász bol štyri roky správca obce,“ prezradil ďalší zo susedov obetí. V dedine kolujú klebety, prečo pohreb toľko mešká. Podľa informácií Velvet.hu, polícia stále nevydala telá obetí tragickej nehody a aj rodina termín pohrebu tají. O možnom termíne nevie nič ani súčasný starosta obce Földi Csaba. 30. augusta dostal starosta fax od právnika Varholíkovej Rezešovej, v ktorom ponúkol, že rodina zabezpečí pohreb obetí a ponúkla aj 20 miliónov forintov. Starosta fax poslal pozostalým, tí sa však dodnes nevyjadrili.

Eva Varholíková Rezešová na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť 21. augusta nadránom za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, ale ťažkým zraneniam dva dni po nehode podľahla v budapeštianskej nemocnici. Expertíza potvrdila, že v krvi Varholíkovej bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu