Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Drogami poznačený "záhradník" ostáva vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zamietol sťažnosť proti väzbe 32-ročného recidivistu Jaroslava H. z tohto mesta, stíhaného za prechovávanie pervitínu.

U Jaroslava H. našla v júni polícia metamfetamín, medzi užívateľmi a dílermi drog známy ako pervitín. Jaroslav sa pred sudcom, ktorý rozhodoval o vzatí do väzby, k držaniu drogy priznal. Vyhlásil, že sa k užívaniu pervitínu vrátil asi pár mesiacov pred zadržaním, predtým asi päť rokov abstinoval a liečil sa.

Dva mesiace po vzatí do väzby však požiadal o prepustenie s tým, že je nezákonná a celý prípad je vykonštruovaný. Tvrdil, že policajti pri zabezpečovaní dôkazov nepostupovali v zmysle zákona. Zistilo sa však, že Jaroslav nie je zamestnaný a podľa prokurátora by mohol získavať finančné prostriedky predajom drog. Jaroslav však tvrdí, že si zarába príležitostne ako záhradník a droga je iba pre neho a nikdy pervitin nepredával.

Okresný súd v Banskej Bystrici jeho žiadosti o prepustenie z väzby nevyhovel a rovnako postupoval i odvolací senát krajského súdu. Vo väzbe ostane Jaroslav H. z obáv, že by pokračoval v trestnej činnosti. V minulosti bol totiž šesťkrát súdne trestaný. Súdy pri rozhodovaní o väzbe vzali do úvahy aj skutočnosť, že zatiaľ nie je uzavretý drogový prípad skupiny okolo Richarda K.. Tam bol Jaroslav H. obvinený tiež, ale v súčasnosti je jeho stíhanie prerušené, pretože začal spolupracovať s políciou a svedčiť proti komplicom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu