Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rezešová z prepychu medzi zločincov: Sprcha 2-krát týždenne a cela so zlodejkou!

Eva Varholíková Rezešová
Eva Varholíková Rezešová (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ – Z luxusného domu do malej cely so zlodejkou! Evu Varholíkovú-Rezešovú (35), ktorá na maďarskej diaľnici pod vplyvom alkoholu a drog spôsobila smrť dvoch manželských párov, čaká veľká zmena. Dcéra miliardára Alexandra Rezeša skončila v cele s maďarskou zlodejkou, píše o tom český Blesk.

Na prísny režim si v luxuse vychovávaná dcéra miliardára bude zvykať zrejme ťažko. Po tom, čo Varholíkovú sudkyňa poslala na 30 dní do väzenia, jej hrozí mimoriadny trest 5 až 10 rokov. Zvyknúť si tak bude musieť na malú celu, ktorú si dokonca delí s maďarskou zlodejkou. Okrem spolubývajúcej ju čaká obmedzenie návštev na jedenkrát mesačne a sprcha dvakrát do týždňa.

V cele s klaustrofobickými rozmermi sú dve postele, záchod a umývadlo. Na čerstvý vzduch sa dostane raz za deň na hodinu. V týždni môže telefonovať trikrát, najviac však 10 minút. Dostane aj telefónnu kartu. Vo väzenskom bufete bude môcť utratiť maximálne niečo cez 36 eur mesačne.

Právnická expertka Lucia Mokrá z Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK v Bratislave sa domnieva, že Varholíková môže požiadať maďarskú stranu o odovzdanie jej stíhania na Slovensko. Slovenke to vraj umožňuje maďarský zákon o medzinárodnej právnej pomoci v trestných veciach.

Mokrá si však ďalej myslí, že pravdepodobne k odovzdaniu stíhania na Slovensko nedôjde, "pretože záujmy poškodených, ktorí sú príbuzní maďarských občanov žijúcich v Maďarsku, budú tým dôvodom, pre ktoré najvyššie maďarské orgány takúto žiadosť na Slovensko nezašlú".

Ak by predsa len zaslali žiadosť o prevzatie trestného stíhania na Slovensko, potom je podľa Mokrej slovenská strana povinná prevziať trestné stíhanie proti svojmu občanovi. Ak maďarský súd pošle Košičanku za mreže, svoj trest si možno odsedí na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu