Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hororový útok Rómov na čašníčky v Gelnici: Padlo päť obvinení!

V tomto bare sa strhla hororová bitka Zobraziť galériu (3)
V tomto bare sa strhla hororová bitka (Zdroj: Facebook)

GELNICA – Hrôzostrašná bitka, do ktorej sa v sobotu (4. augusta) zapojili desiatky Rómov, a po ktorej jedna z čašníčok Michaela Šimová (21) skončila s otrasom mozgu v nemocnici, už má svojich vinníkov. Polícia obvinila štyri ženy a jedného muža z výtržníctva, za čo im hrozia dva roky za mrežami!

Z davu Rómov, ktorí počas karu v gelnickom bare u Zlatky zaútočili na čašníčky Michaelu a Zlaticu, už piatich obvinili. Medzi obvinenými je Daniela (27), Valéria (37), Svetlana (30), Ružena (48) a Ladislav (18), všetci z Gelnice. Polícia spočiatku hororový incident riešila ako priestupok proti spoločenskému spolunažívaniu a proti majetku. Otrasný prípad, ktorý otriasol celou Gelnicou, už však prekvalifikovali na prečin výtržníctva.

„V danej veci sa ďalšími úkonmi skúma aj podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví, kde v prípade potvrdenia práceneschopnosti, resp. obmedzenia v obvyklom spôsobe života napadnutej čašníčky nad 7 dní, bude niektorým z páchateľov rozšírené trestné stíhanie,“ doplnil košický policajný hovorca Alexander Szabó. Rómovia, ktorí bezhlavo mlátili Michaelu po celom tele, sa tak trestu nevyhnú.

Celý incident sa odohral v sobotu (4. augusta) počas smútočnej hostiny v Bare u Zlatky, ktorého spolumajiteľkou je Zlatica Jankalová, teta dobitej Michaely. Ako sa zverila na sociálnej sieti, aj jej sa pri rómskom útoku ušlo zopár rán. „Moja neter tam nebola sama, bola tam so mnou, aj ja som zažila všetko okolo toho. Myslela som si, že nemám vlasy na hlave. Rómky na mňa zaútočili bez príčiny, mám opuchnutú celú hlavu,“ sťažovala si Zlatica.

 

Rómovia sa pustili aj do Miškinej tety Zlatice Jankalovej
Zobraziť galériu (3)
Rómovia sa pustili aj do Miškinej tety Zlatice Jankalovej  (Zdroj: Facebook)

 

Do gelnického baru prišli Rómovia na kar, ktorý sa konal po pohrebe malého Števka (4). Ten sa pred dvoma týždňami utopil v neďalekej rieke Hnilec, smútok miestnych bol preto neopísateľný. Už od začiatku však smútočná hostina neveštila nič dobré. Namiesto 30 prišlo totiž 150 smútiacich Rómov, čašníčky ich však napriek tomu obslúžili.

Spúšťačom brutálnej bitky, ktorá nasledovala, bola nevoľnosť jednej z Rómok, ktorá počas karu odpadla. Barmanka Michaela jej preto priniesla pohár vody, no žena ju namiesto vďaky napadla. Vtedy sa podľa Mišky strhla „davová psychóza“ a do útoku sa zapojili desiatky hostí. Dievčinu zhodili na zem a začali jej trhať vlasy, na chvíľu sa jej však podarilo vymaniť z rúk agresívnych Rómov a ušla za svojou tetou Zlaticou. Bitkári sa však pustili aj do nej, a preto sa schovala, zatiaľ čo Mišku začali opäť mlátiť.

 

Čašníčka z baru u Zlatky Michaela Šimová
Zobraziť galériu (3)
Čašníčka z baru u Zlatky Michaela Šimová  (Zdroj: Facebook)

 

Údajne bezdôvodný útok skončil tak náhle, ako začal. Rómovia sa zrazu zobrali a už ich nebolo. Čašníčky však zistili, že "nevítaní" hostia im ukradli mobily a nemali ako zavolať pomoc. Miška preto „zavesila“ prosbu o pomoc na sociálnu sieť, ktorú si všimli jej priatelia a zavolali políciu. „Prosím zavolajte niekto políciu ku Zlatke, zbili ma cigoši, nemám kredit prosím,“ písala zúfala barmanka. Policajti o chvíľu dorazili na miesto a začali pátranie po útočníkoch. Miška skončila po bitke v krompašskej nemocnici so slabým otrasom mozgu a pomliaždeninami po celom tele. Jej teta ošetrenie na mieste odmietla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu