Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Strelec z Hurbanova má na krku tri obvinenia: Psychicky je na dne!

Pred týmto domom sa odohrala krvavá tragédia Zobraziť galériu (2)
Pred týmto domom sa odohrala krvavá tragédia (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/HURBANOVO – Mestského policajta Milana Juhásza (51), ktorého rukou prišli o život traja Rómovia z Hurbanova, už obvinili. Na súde bude vypovedať v prípade úkladnej trojnásobnej vraždy, pokusu o vraždu aj nelegálneho ozbrojovania. Informoval o tom denník Pravda.

Okolo tragédie v Hurbanove kolujú dohady o rôznych možných motívoch krvavej vraždy. Jedným z nich by mohol byť aj rasový útok. Obyvatelia totiž tvrdia, že Milan bol síce dobrý chlap, ale Rómov z duše neznášal. Medzi miestnymi sa povráva, že niekto z rómskej rodiny Lakatošovcov mal pred incidentom napadnúť otca policajta. Ďalším z motívov by mohla byť teda aj pomsta.

Hurbanovský strelec je na tom momentálne psychicky veľmi zle a o krvavom masakri nie je schopný vypovedať. Skutočný motív je preto pre políciu stále neznámy. Voči údajnému vrahovi už však boli vznesené tri obvinenia, a to z úkladnej trojnásobnej vraždy, pokusu o vraždu a nelegálneho ozbrojovania. Policajtovi tak hrozí 25 rokov za mrežami alebo doživotný trest.

Rozhodnutie o tom, či obvinený strelec ostane vo väzbe, je teraz na sudcovi zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Ten má na rozsudok podľa zákona 70 hodín. K prípadu budú pridelení aj súdni znalci, ktorí budú posudzovať Juhászov psychický stav. Krátka ručná zbraň, ktorou policajt spustil hurbanovský masaker, je momentálne v rukách kriminálnych expertov. Polícia sa snaží zistiť, ako sa Juhász ku nelegálnej pištoli dostal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu