Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Išlo v Hurbanove o rasový útok? Policajt chcel zabiť aj primátorku!

Dom, pred ktorým sa odohrala tragédia
Dom, pred ktorým sa odohrala tragédia (Zdroj: TV JOJ)

HURBANOVO - Motív trojnásobnej vraždy, ktorú v Hurbanove spáchal mestský policajt z obce Svätý Peter, je zatiaľ nejasný. Milan Juhász však údajne nenávidel Rómov a plánoval zastreliť aj primátorku mesta Margitu Zemkovú.

Rómska rodina, ktorá v sobotu prišla o svojich troch členov, má hlavu v smútku. Situácia v meste je stále napätá, obyvatelia majú strach a Rómovia sa vyhrážajú odvetou. Strelec, ktorého rukou zomreli traja ľudia, je v cele policajného zaistenia. Obvinený ešte nebol, no za masaker mu hrozí doživotný trest.

Podľa výpovedí miestnych obyvateľov bol Juhász slušný a sympatický človek, avšak nenávidel Rómov, čo mohol byť jeden z motívov šialeného vyčíňania. Primátorka mesta je vraj na strane rómskej rodiny, ktorej pomáha. Preto sa policajt chystal porátať aj s ňou. V čase, keď prišiel do jej domu však našťastie nebola doma, smrti tak unikla iba o vlások. Primátorka tieto vyjadrenia radikálne odmieta a tvrdí, že s Milanom mala dobrý vzťah.

Ďalším z motívov mestského policajta mohla byť aj pomsta. Podľa informácii TV Joj mal totiž niekto z rómskej rodiny napadnúť otca strelca.

Po tragédii okrem troch mŕtvych ostali aj dvaja postrelení, ktorí sú v komárňanskej nemocnici. Jeden z manželov v kritickom stave bojuje o život a žena, ktorej policajt prestrelil nohu je už stabilizovaná. Postrelená žena je stále v šoku a tvrdí, že Juhász mal aj komplica, ktorý sa jej teraz vyhráža. Polícia o prípade zatiaľ mlčí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu