Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dráma na policajnej stanici: Chcela správy o manželovi, skončila pomočená a s modrinami!

Ťahali ma po zemi, vrieskala som na ľudí, aby mi preboha pomohli, tvrdí Jana.
Ťahali ma po zemi, vrieskala som na ľudí, aby mi preboha pomohli, tvrdí Jana. (Zdroj: archív J. J. )

TRENČÍN – Teror, útlak a poníženie! Podnikateľka Jana (43) takto opísala skúsenosť z policajnej stanice v Trenčíne, ktorú zažila na vlastnej koži. Modriny na jej rukách či pomočené oblečenie, v ktorom ju mali nechať sedieť niekoľko hodín, majú mať na svedomí práve policajti. Tí naopak tvrdia, že ich zásah bol na mieste.

„Začalo sa to veľmi nevinne. Môj manžel Vladimír sa vybral ráno s kamarátmi chytať ryby,“ uviedla pomerne výrečná vyše 120 kilogramová pani. Keď však chcela svojmu manželovi priniesť k železnému mostu obed, nenašla ho tam. Ten už totiž sedel na polícii kvôli kamarátovi, ktorý ulovil niekoľko jalcov a tie sú v tomto období chránené. Pod vplyvom alkoholu policajtom zároveň nahovoril, že „nevie, kto mu ryby hodil do vedra,“ a tak vzali na výsluch všetkých troch rybárov, medzi nimi aj manžela podnikateľky. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Najväčší problém však nastal po Janinom príchode na políciu, kam vzala aj svoju čivavu Pupi. Po troch hodinách čakania sa chcela informovať, ako pokročili vo vyšetrovaní jej manžela. „Pupi vyrazil so mnou a začal oňuchávať vnútrajšok kancelárie skôr, ako som ho stihla zadržať. To vyvolalo nečakane prehnanú reakciu policajta. Povedal mi, aby som si chytila psa a že v jeho kancelárii nemám čo hľadať,“ vysvetlila, pričom naďalej trvala na informáciách od policajta. Ten na ňu však podľa jej slov veľmi dôrazne zrúkol, aby opustila miestnosť, načo mu strčila do brucha. „Moja reakcia nebola najlepšia,“ priznáva Jana.
 

Scéna ako z hororu: Ťahali ma po zemi, vrieskala som na ľudí!


Práve postrčenie do brucha však malo na policajta zaúčinkovať ako štartér. Keď ju obvinil z napadnutia verejného činiteľa a privolal si posilu, začala sa podľa Jany scéna ako z hororu. Ako tvrdí, odmietli jej poskytnúť ďalšie informácie o manželovi, a preto sa rozhodla odísť z polície.

Policajti jej však zatarasili cestu, pričom 120 kilogramová Jana sa dostala až pred stanicu, kde ju chytili a odviedli naspäť. „Ťahali ma po zemi dnu, vrieskala som na ľudí, aby mi preboha pomohli, že ma možno zabijú, ale bezúspešne. Keďže mám problémy s inkontinenciou, kompletne som sa cestou dnu počúrala,“ dodala. Odmietla ísť na výsluch, zároveň poskytnúť svoje doklady a podpísať zápisnicu. Nasledovať mali nadávky a ponižovanie. Napokon ju poslali domov, jej manžela asi dve hodiny nato.


Polícia považuje zásah za opodstatnený


Trenčianska polícia prípad medzičasom uzavrela, žiadneho zo svojich zamestnancov neplánuje potrestať. Zákrok policajtov považuje za opodstatnený, keďže „žena opakovane nereagovala na výzvy. Po chvíli začala po policajtovi kričať, zaútočila na neho a následne ho odsotila(...) Pokúsila sa o útek z budovy, pričom plecom vyrazila dvere(...) Žena sa dopustila priestupku na úseku verejného poriadku neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa,“ povedal pre Topky trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička.

Podnikateľku aj po týždni zranenia naďalej bolia. Ako uviedla, nikto z polície sa už neozval, preto netuší, čo bude s manželom v súvislosti s pôvodným problémom, kvôli ktorému sa obaja objavili na polícii. Jana sa ozvala na viaceré miesta, z Medzinárodného trestného súdu v holandskom Haagu ju odporučili na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. Kým sa však prípad môže dostať až sem, musí vyčerpať všetky opravné prostriedky v rámci Slovenska. A to môže trvať naozaj dlho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu