Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mladíci z Martina vyrábali drogy, hrozí im viacročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MARTIN – Štyria mladí Martinčania môžu stráviť niekoľko rokov vo väzení za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Ešte koncom novembra vydal 21-ročný muž pri kontrole policajnej hliadke dve vrecúška. V jednom bola sušená rastlina, v druhom osem kusov rastlinných semien,“ spresnila s tým, že kriminalistická expertíza potvrdila v zaistenom materiáli, ktorý by postačil na výrobu niekoľkých jednorazových dávok, účinnú omamnú látku.

 Iná policajná hliadka zaistila niekoľko týždňov predtým v obci Košťany nad Turcom dvojici mužov vo veku 20 a 21 rokov papierovú škatuľu a igelitové vrecká s usušenými listami, z ktorých by sa dalo pripraviť až 23 obvyklých dávok drogy. „Obvinení vydali dve kovové fajky, drvičku na tabak a štyri semená rastlín,“ pokračovala Balogová.

Prípadnému až desaťročnému trestu čelí aj 30-ročný Martinčan, ktorý si od neznámeho dodávateľa zadovážil štyri skladačky s obsahom bieleho prášku na výrobu až 13 dávok drogy. Počas policajnej kontroly mal pri sebe aj plastové obaly so zelenou rastlinou na približne 41 jednorazových dávok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu