Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

NECHUTNÉ OBVINENIA Kanyeho Westa: Šokujúce plány v jeho súkromnej škole... Fakt chcel študentom robiť toto?!

Raper Kanye West Zobraziť galériu (2)
Raper Kanye West (Zdroj: TASR/AP/Evan Agostini)

LOS ANGELES - Americký hudobník Kanye West (46) čelí ďalšej žalobe od jedného zo svojich bývalých zamestnancov. Ten v súdnych dokumentoch uvádza viacero šokujúcich obvinení, ktoré sa týkajú jeho súkromnej školy, ktorú otvoril v roku 2022. Podľa spisu sa mal vyhrážať, že niektorým študentom oholí hlavy a bude ich dávať do väzenia, ktoré v škole plánoval vytvoriť.

Trevor Phillips žaluje amerického speváka kvôli krutej diskriminácii a obťažovaniu počas toho, ako pracoval v jeho firme Yeezy. Podľa informácií magazínu Page Six, ktorý sa dostal k súdnym dokumentom, žiada odškodné vo výške 35-tisíc dolárov.

Okrem práce pre spomínanú módnu značku sa však jeho pôsobenie rozšírilo aj na činnosť v súkromnej škole Donda Academy, ktorú West založil v roku 2022. V tom istom roku však bola zatvorená kvôli viacerým škandálom.

To, ako to tam vyzeralo a čo všetko hudobník plánoval, opísal Phillips pred súdom. Podľa jeho slov hudobník so študentami pravidelne zdieľal svoje antisemitské názory a konšpiračné teórie. Niektorých so svojich študentov chcel ostrihať dohola a rovnako plánoval pre nich vytvoriť väzenie. 

West mal ďalej tvrdiť, že holokaust bol výmysel a Adolfa Hitlera chválil a označoval ho za inovátora. Ostrým slovníkom sa vyjadroval aj k homosexuálom a podľa slov Phillipsa sa správal hrozným spôsobom hlavne k pracovníkom čiernej pleti. 

Kanye West
Zobraziť galériu (2)
Kanye West  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu