Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zomrela najstaršia módna ikona (†102): Prvé angažmá získala ako 84-ročná!

(Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Milovníkov módy zarmútila správa o smrti 102-ročnej módnej ikony Iris Apfelovej. Podnikateľka, modelka a príležitostná herečka zomrela v piatok 1. marca vo svojom dome v Palm Beach.

O smrti módnej ikony informoval príspevok na jej profile na sociálnej sieti Instagram, kde ju sledujú 3 milióny fanúšikov. Záber bol doplnený veľavravným údajom: „29. august 1921 - 1. marec 2024“ Úmrtie napokon pre NBC News potvrdila jej agentka Lori Sale s tým, že Iris Apfel zomrela vo svojom dome v Palm Beach.

Iris Apfel sa narodila 29. augusta 1921 v Astorii v Queense a už ako dieťa jej učarovali zvyšky látok, z ktorej šila jej stará mama. Neskôr, keď sa vydala za manžela Carla, založila medzinárodnú textilnú výrobnú spoločnosť Old World Weavers - písal sa rok 1950. Ikonou sa však stala až na "staré kolená".

Vo svojich 80 rokoch sa svojim jedinečným štýlom stala trendsetterkou a v 97 rokoch profesionálnou modelkou. „Moje prvé veľké angažmá v móde som získala ako 84-ročná, takže nech je to akékoľvek klišé - pre mňa vek je len číslo,“ vyjadrila sa v minulosti... A tvrdila tiež: „Všetko okolo dovršenia 100-ky je fantastické, ale ja si naozaj myslím, že som najstarší tínedžer sveta.“ Česť jej pamiatke! 

Viac o téme: Iris Apfel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu