Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zomrel herec (†65) z Peaky Blinders: Rakovinu mu diagnostikovali len pred pár týždňami!

Vo veku 65 rokov zomrel herec Benjamin Zephariah.
Vo veku 65 rokov zomrel herec Benjamin Zephariah. (Zdroj: pixabay)

LONDÝN - Umelecký svet zasiahla mimoriadne smutná správa! Vo veku 65 rokov zomrel herec z mega úspešného seriálu Peaky Blinders. Benjamin Zephaniah podľahol zákernej rakovine... Chorobu mu diagnostikovali len pred pár týždňami!

Smutnú správu zverejnila hercova rodina prostredníctvom jeho profilu na sociálnej sieti Instagram. „S veľkým smútkom a ľútosťou oznamujeme, že dnes v skorých ranných hodinách zomrel náš milovaný manžel, syn a brat. Benjaminova manželka bola po jeho boku po celý čas a bola pri ňom, keď zomrel,“ píše sa vo vyhlásení. 

„Podelili sme sa o neho so svetom a vieme, že mnohých táto správa šokuje a zarmúti. Benjamin bol skutočným priekopníkom a inovátorom, dal svetu tak veľa. Vďaka úžasnej kariére zahŕňajúcej obrovské množstvo básní, literatúry, hudby, televízie a rozhlasu nám Benjamin zanecháva radostný a fantastický odkaz,“ písalo sa ďalej.

Benjamin Zephaniah je verejnosti známy predovšetkým ako kázateľ Jeremiah Jesus zo seriálu Peaky Blinders. Vo Veľkej Británii je však uznávaný aj ako spisovateľ. Svojimi dielami sa dostal medzi 50 najlepších povojnových britských spisovateľov a píše sa o ňom dokonca aj v učebniciach. Herec zomrel na rakovinu, ktorá mala, bohužiaľ, veľmi rýchly priebeh. 

„Benjaminovi pred ôsmimi týždňami diagnostikovali nádor na mozgu,“ uviedla tiež vo vyhlásení rodina. Česť jeho pamiatke!

Viac o téme: Peaky BlindersBenjamin Zephaniah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu