Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

PRELOM vo vyšetrovaní smrti rapera Tupaca (†25): Po 27 rokoch polícia ZATKLA muža obvineného Z VRAŽDY!

Tupac Shakur Zobraziť galériu (2)
Tupac Shakur (Zdroj: profimedia.sk)

LAS VEGAS - Svedka streľby na amerického rapera Tupaca Shakura obvinili z vraždy. Predstavuje to prelom vo vyšetrovaní vraždy rapera, ktorého zastrelili v roku 1996 v Las Vegas. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Veľká porota v Nevade obvinila Duanea Davisa (60) z vraždy, oznámili v piatok na súde prokurátori. Prokurátor Marc DiGiacomo uviedol, že veľká porota zasadala v prípade už niekoľko mesiacov. Davis podľa jeho slov nariadil smrť rapera. Obvinenia zverejnili niekoľko hodín po tom, ako Davisa v piatok zadržali v blízkosti jeho domu.

PRELOM vo vyšetrovaní smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Polícia mesta Las Vegas vykonala v polovici júla raziu v dome, ktorý je s Davisom spojený. Zhromaždili vtedy niekoľko počítačov, mobilný telefón, pevný disk, časopis Vibe s článkom o Shakurovi, niekoľko nábojov, fotografie a kópiu Davisových pamätí.

Raper Shakur sa v osudný deň viezol v aute značky BMW, keď vedľa neho na červenej zastavilo biele auto značky Cadillac a ozvala sa streľba. Shakura viackrát postrelili a o týždeň neskôr ako 25-ročný zomrel.

Davis sám vo svojich pamätiach uviedol, že v čase streľby sedel na prednom sedadle spolujazdca Cadillacu. Uviedol, že zbraň použitú počas streľby položil na zadné sedadlo, odkiaľ podľa neho padli výstrely.

Viac o téme: Tupac Shakur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu