Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Skvelá kariéra, krásna manželka a dokonalá rodina: Lionel Messi si žije svoj sen!

Lionel Messi Zobraziť galériu (4)
Lionel Messi (Zdroj: SITA)

ROSARIO - Máloktorý športovec si môže povedať, že počas svojej kariéry zanechal za sebou silnejší odkaz než on. Lionel Messi patrí medzi najlepších futbalistov histórie, čo podčiarkol na konci minulého roka, kedy doviedol Argentínu k titulu majstrov sveta. A práve dnes oslavuje svoje 36. narodeniny.

Lionel Messi sa narodil 24. júna 1987 v argentínskom meste Rosario. Už ako 6-ročného si ho vyhliadol slávny klub Newell's Old Boys, ktorý sídli v jeho rodnom meste. Za ten dal počas 6 sezón približne 500 gólov a aj napriek tomu, že mu v 10-tich rokoch diagnostikovali nedostatočnú tvorbu rastového hormónu, sa následne presunul do FC Barcelona.

Tam sa v roku 2013 dostal do jednej z najznámejších mládežníckych akadémii La Masia. Z nej sa postupne prepracoval až do prvého tímu, kde strávil väčšinu svojej hráčskej kariéry. Počas nej získal 10 ligových titulov v Španielsku, 3-krát sa tešil z triumfu v Lige majstrov a získal 7 Zlatých lôpt, čo je najviac v histórii.

S Argentínou však čakal na veľký úspech poriadne dlho. Ten prišiel až v roku 2021, kedy vyhral Copa América a na konci minulého roka doviedol svoju krajinu aj k víťazstvu na Majstrovstvách sveta v Katare.

Lionel Messi so spoluhráčmi
Zobraziť galériu (4)
Lionel Messi so spoluhráčmi  (Zdroj: SITA)

Osudová láska

Rovnako rozprávkový je na prvý pohľad aj jeho súkromný život. Od roku 2017 je totiž ženatý so svojou láskou z detstva Antonelou Raccuzzo, s ktorou majú tri deti - synov Thiaga (10), Matea (7) a Cira (4).

Cesty Messiho a jeho manželky sa však po tom, ako odišiel do Európy, na istý čas rozdelili. Spojila ich až smrť najlepšej kamarátky Antonely, po ktorej futbalista okamžite odletel za svojou láskou a bol jej počas náročného obdobia veľkou oporou. Odvtedy sa ich cesty už nerozdelili a dnes sa tešia z ich nádhernej rodiny.

Viac o téme: Lionel Messi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu