Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

OBRAT v prípade zastrelenej kameramanky (†42): Obžalovanému Baldwinovi už tvrdý trest NEHROZÍ... Vďaka jeho PRÁVNIKOM!

Americkému hercovi Alecovi Baldwinovi hrozí miernejší trest. Zobraziť galériu (6)
Americkému hercovi Alecovi Baldwinovi hrozí miernejší trest. (Zdroj: twitter.com/Fox News Pakistan)

NOVÉ MEXIKO - V novembri 2021 sa zmenil život viacerým filmárom, ktorí sa nachádzali na natáčaní westernu Rust. Pištoľ, z ktorej vystrelil hviezdny Alec Baldwin (64), totiž zabila kameramanku Halynu Hutchins (†42). Herec, spolu so zbrojárkou Hannah Gutierrez-Reed (24), je aktuálne obžalovaný z neúmyselného zabitia. Najprv mu hrozilo minimálne 5 rokov väzenia, no aktuálne prokuratúra trest zmiernila. Vďaka jeho právnikom!

Baldwin bol v januári obžalovaný z neúmyselného zabitia spoločne s Hannah Gutierrez-Reed, ktorá pre produkciu westernu Rust pripavovala zbrane. Dvojica je stíhaná za tragédiu, pri ktorej zomrela 42-ročná kameramanka Halyna Hutchins. Zbraň, z ktorej hviezdny herec vystrelil, mala totiž v zásobníku ostrý náboj, hoci sa na natáčaní mali používať iba slepé.

Prokurátor v obžalobe uvádza, že Baldwin a zbrojárka nedodržali bezpečnostné štandardy a zahrnul do nej aj prvok, ktorý výrazne navýšil trestnú sadzbu. Na to si však posvietili Alecovi právnici a okamžite podali námietku. Sprísnené obvinenie totiž vychádzalo zo štátneho predpisu, ktorý bol schválený až po smrteľnom incidente. 

V piatok tak prokurátor obžalobu upravil. Hovorkyňa uviedla, že z nej vypustil problematický prvok v snahe vyhnúť sa ďalším "rušivým krokom v podaní pána Baldwina a jeho právnikov". Informoval o tom The New York Times, podľa ktorého sa upravená obžaloba týka aj Gutierrez Reed. Právnici oboch obžalovaných naďalej trvajú na nevine svojich kientov. 

OBRAT v prípade zastrelenej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu