Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vplyvný spevák (32) si poriadne zavaril: Za ZNÁSILNENIE ide za mreže a... Vyhostia ho z krajiny!

Kris Wu Zobraziť galériu (2)
Kris Wu (Zdroj: SITA)

PEKING - Na 13 rokov väzenia bol dnes za znásilnenie a ďalšie zločiny odsúdený v Pekingu čínsko-kanadský popový spevák Kris Wu, ktorý patrí k najvplyvnejším mladým celebritám v Číne. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

Vyšetrovanie ukázalo, že Wu I-fan v novembri a v decembri 2020 znásilnil tri ženy, uviedol súd. Okrem znásilnenia bol usvedčený aj zo "zhromažďovania osôb za účelom sexuálnej promiskuity", dodal.

Podľa pekinského súdu by Wu mal byť vyhostený z krajiny. Čínski právnici, ktorých citovala agentúra Reuters, uviedli, že k vyhosteniu spravidla dochádza až po tom, ako si odsúdený odpykal trest.

Tridsaťdvaročného speváka, herca a modela Krisa Wu zadržali v júli minulého roka pre podozrenie zo znásilnenia. Z neho ho verejne obvinila teraz 20-ročná čínska influencerka Tu Mej-ču. Vyhlásila pritom, že Kris Wu ju a ďalšie dievčatá, z ktorých niektorým nebolo ešte 18 rokov, zviedol a prinútil ich k sexu.

Kris Wu sa narodil v Číne a má kanadské občianstvo. Na popovej scéne sa preslávil ako člen juhokórejsko-čínskej chlapčenskej skupiny EXO. Neskôr sa s kapelou rozišiel a vydal sa na sólovú dráhu. V Číne pôsobil ako model pre rad známych značiek a bol tiež porotcom v televíznych programoch typu The Rap of China.

Kvôli škandálu s Wu I-fanom prerušili partnerstvo značky ako Louis Vuitton, Bulgari, L 'Oréal a Porsche, ktorého bol veľvyslancom, napísala agentúra AFP.

Podľa čínskych štátnych médií boli pri oznamovaní rozsudku na súde prítomní predstavitelia kanadského veľvyslanectva v Číne. Kanadská ambasáda zatiaľ na žiadosť agentúry Reuters o vyjadrenie k prípadu nereagovala.

Viac o téme: Kris Wu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu