Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dokument o SMRTI Michaela Jacksona (†50) šokuje: Šialené, čo Kráľ popu spolu s lekármi robil!

Michael Jackson Zobraziť galériu (3)
Michael Jackson (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANEGELES - Aj 13 rokov od jeho smrti sa na verejnosť dostávajú nové informácie o jeho živote. Michael Jackson (†50) by včera oslávil 64. narodeniny a o príčine jeho smrti sa stále vášnivo debatuje. Hlavne medzi jeho fanúšikmi. Tých určite zaujme najnovší dokument o Kráľovi popu, v ktorom zazneli aj šokujúce informácie.

V júni roku 2009 našli Michaela Jacksona bez známok života v jeho dome v Los Angeles. Spevák utrpel zástavu srdca, ktorú malo spôsobiť hypnotikum s názvom Propofol. Tento liek mu mal predpísať jeho lekár Conrad Murray. 

Jeho smrť bola označená ako zabitie, za ktoré bol spomínaný doktor odsúdený na 4 roky. Za mrežami nakoniec strávil menej ako polovicu. Hnev fanúšikov smeroval práve na Murrayho, aj keď si podľa najnovšieho dokumentu, za smrť mohol umelec asi do veľkej miery sám.

Dokument o SMRTI Michaela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dokument má názov TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson a premiéru bude mať začiatkom budúceho mesiaca na stanici Fox. Prvé výpovede svedkov a aj polície sa však podarilo získať magazínu New York Post. Hlavným vyšetrovateľom prípadu bol Orlando Martinez, ktorý divákom celú situáciu priblížil.

„Je to oveľa komplikovanejšie. Nebolo to len o jednom doktorovi. Väčšina ľudí tvrdí, že je to jeho chyba, ale k tejto tragédii to smerovalo už roky predtým. Jackson mal veľa doktorov, ktorí mu umožňovali diktovať si podmienky užívania rôznych liekov. On si určoval čo chcel, kedy chcel a kde to chcel. Všetci títo doktori sú zodpovední za to, ako to skončilo," povedal detektív.

Michael Jackson
Zobraziť galériu (3)
Michael Jackson  (Zdroj: SITA/AP)

Najviac mu v tom mal pomáhať jeho dermatológ Arnold Klein. Ten mu vytvoril 19 falošných identít, vďaka čomu mohol rovnaký liek žiadať od viacerých lekárov naraz. Dokonca mal pre Jacksona viesť knihu s falošnými menami a zoznamom, čo od koho chceli. Spevákov plastický chirurg povedal: „Z veľkej miery si je Jackson zodpovedný za svoj osud sám. Avšak, veľmi mu v tom pomohlo viacero doktorov."

Viac o téme: Michael Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu