Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

ŠKANDÁL! Kráľovská rodina rieši VEĽKÝ PROBLÉM - Šikana a sexuálne útoky

Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary Zobraziť galériu (4)
Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Dánsky korunný princ Frederik (54) a jeho krásna manželka Mary (50) riešia v týchto dňoch nemilé záležitosti. Týkajú sa ich najstaršieho syna Christiana (16), ktorý navštevuje prestížnu školu. Presnejšie povedané, navštevoval...

Ako informuje Daily Mail, urodzený pár sa rozhodol, že ich 16-ročný syn už viac nebude žiakom spomínanej prestížnej školy - Herlufsholm Boarding School. Pôvodne tam už čoskoro mala nastúpiť aj Christianova o rok mladšia sestra Isabella. Avšak plány sa zmenili. Dôvodom sú závažné obvinenia zo šikany a sexuálnych útokov, ku ktorým tam údajne dochádzalo. 

Spomínaná internátna škola sa stala námetom pre dokumentárny film, v ktorom dvaja bývali študenti opisovali, že sa tam stretli so sexuálnymi útokmi a telesnými trestami. Štyroch študentov škola vylúčila, lebo sa podieľali na údajnom zneužívaní a nakrúcali to. Princ Christian s týmito obvineniami nie je nijako spojený. 

Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary a ich deťmi
Zobraziť galériu (4)
Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary a ich deťmi  (Zdroj: profimedia.sk)

Dokument bol odvysielaný v máji a korunný princ a jeho manželka neskrývali zdesenie. „Ako rodičia dieťaťa, ktoré navštevuje Herlufsholm, sme veľmi znepokojení svedectvami, ktoré sa objavili v dokumente. Je zdrvujúce počuť o systematickej šikane a kultúre násilia a zneužívania, ktorej súčasťou boli mnohí. Je to neprijateľné. Ako rodičia očakávame, že škola zabezpečí, aby všetci členovia komunity boli v bezpečí. Budeme sledovať, či dôjde k zmenám, ktoré sú zjavne nevyhnutné,” znelo stanovisko Frederika a Mary. 

Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary
Zobraziť galériu (4)
Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary  (Zdroj: SITA)

Podľa najnovších informácií sa korunný princ s manželkou rozhodli, že ich deti nebudú mať s prestížnou školou už nič viac spoločné. „Otázka týkajúca sa výberu školy pre nášho syna Christiana a dcéru Isabellu bola pre nás vždy veľmi dôležitá. Pre našu rodinu to bol náročný proces, ale rozhodli sme sa, že princ Christian ukončí štúdium na Herlufsholme a princezná Isabella tam nenastúpi. Počas leta spoločne s našimi deťmi rozhodneme o tom, kde budú ďalej študovať,” uviedol aktuálne urodzený pár. 

Internátna škola Herlusfholm bola založená zruba pred 500 rokmi pre dánsku šľachtu. Navštevovalo ju množstvo kráľovských a politických osobností. 

Dánsky korunný princ Frederik je najstarším synom dánskej kráľovnej Margarethe. So svojou manželkou Mary - rodáčkou z Austrálie, sa spoznali na Letných olympijských hrách v Sydney v roku 2000. Ona tam pracovala ako hosteska a spočiatku vôbec netušila, s kým sa na jednom z večierkov zoznámila. Predstavil sa jej totiž len ako Fred z Dánska. Romantický príbeh ich lásky pokračoval potom svadbou v roku 2004. Okrem syna Christiana a dcéry Isabelly majú dvojičky Vincenta a Josephine.

Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary a ich deťmi
Zobraziť galériu (4)
Dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary a ich deťmi  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Kráľovská rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu