Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zomrela česká moderátorka: Tajila vážnu chorobu... Vdovec ututlal jej smrť 11 dní!

Eva Jurinová Zobraziť galériu (7)
Eva Jurinová (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - Niektorí ju označujú za poslednú profesionálnu moderátorku... Vo veku 67 rokov zomrela Eva Jurinová, bývalá tvár Československej televízie a neskôr televízie Nova. Sužovala ju vážna choroba, o ktorej ale nehovorila ani s najbližšími. A jej smrť vdovec tajil pred verejnosťou 11 dní.

Eva Jurinová bola vyštudovaná žurnalistka, v 70. rokoch začínala v Československej televízii, v polovici 90. rokov sa stala tvárou Televíznych novín na stanici Nova. „Eva Jurinová bola obrovským profesionálom a nasadila vysokú latku pre ďalšiu prácu našich moderátorov. Diváci si obľúbili jej kultivovaný prejav a pre svojich kolegov bola vždy inšpiráciou. Stala sa symbolom kvalitného a dôveryhodného spravodajstva Tv Nova,” uviedli kompetentní vo svojom stanovisku.

Zomrela česká moderátorka: Tajila
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ČST)

Zbyněk Merunka a Eva
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tv Nova)

Ako uviedol pre portál Super.cz moderátor Jan Rosák, podľa jeho názoru bola Jurinová posledná skutočná moderátorka. „Pre niektoré dnešné moderátorky je jedinou aprobáciou účasť v miss, ale ona tu profesiu naozaj ovládala,” uviedol. 

Bývalá moderátorka zomrela 3. januára, na verejnosť sa správa o jej smrti ale dostala len včera, deň po pohrebe. „Mám sväté právo to tutlať,” povedal webu extra.cz vdovec Václav, ktorý sa chcel vyhnúť mediálnemu záujmu v čase, keď bola rana najčerstvejšia. Hoci presakovali informácie o smrti Jurinovej, vdovec si vypol telefón a na otázky nereagoval. Nakoniec smrť svojej ženy oznámil prostredníctvom rodinného známeho. 

Zomrela česká moderátorka: Tajila
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Eva Jurinová bola podľa medializovaných informácií vážne chorá. Nie je však známe, čo ju trápilo. „Ani našim najbližším známym Eva nič nepovedala, Môj brat síce vedel, že je ťažko chorá, ani on ale netušil, na čo sa lieči,” povedal vdovec s tým, že nikto nemá právo špekulovať, o čo išlo. „Sú to informácie osobného charakteru, sú chránené. Nenechám pošliapať pamiatku Evy,” dodal. 

Viac o téme: Eva Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu