Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Country megahviezda ruší turné: Problémy z dýchaním, silný odkaz pre fanúšikov

Willie Nelson Zobraziť galériu (4)
Willie Nelson (Zdroj: SITA)

TOLEDO - Americký country spevák Willie Nelson zrušil zo zdravotných dôvodov svoje turné. Osemdesiatšesťročný interpret to oznámil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že má "problém s dýchaním", na ktorý sa mu musí pozrieť lekár. "Vrátim sa," napísal tiež v príspevku.

Nelson oznámil zrušenie turné po koncerte v Tolede v americkom štáte Ohio. Potom ho čakalo ešte ďalších 30 koncertov z toho najbližší v piatok v Grand Rapids v Michigane. Spevák mal tiež 21. septembra spolu s Neilom Youngom, Johnom Mellencampom, Daveom Matthewsom a Bonnie Raitt vystúpiť na benefičnom koncerte Farm Aid, ktorého je zakladateľom. Bude to po prvý raz od roku 1985, čo sa na Farm Aid nezúčastní. Spevák mal v uplynulých rokoch viacero zdravotných problémov, pre ktoré musel zrušiť koncerty.

Willie Hugh Nelson sa stal jedným najuznávanejších country umelcov na svete vďaka albumom ako Shotgun Willie (1973), Red Headed Stranger (1975) či Stardust (1978). V súčasnosti má na konte už viac ako 60 štúdioviek. Okrem toho si zahral vo vyše 30 filmoch, napísal niekoľko kníh a je tiež aktivistom - presadzuje dekriminalizáciu marihuany a používanie biopalív. Za držbu marihuany ho v roku 2010 zatkli v mestečku Sierra Blanca v Texase.

Niekoľkonásobný držiteľ Grammy predal len v USA viac ako 40 miliónov kópií svojich viac ako 100 nahrávok. V roku 2012 odhalili v texaskom Austine takmer 2,5-metrovú bronzovú sochu s jeho podobizňou. Sochár Clete Shields hudobnú legendu zvečnil posediačky s akustickou gitarou, pričom nezabudol ani na jeho charakteristické vrkoče.

Viac o téme: CountryTurnéZrušenieSpevákZdravotné problémyWillie Nelson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu