Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Americký raper čelí žalobe: Za streľbu po jeho koncerte!

Meek Mill Zobraziť galériu (5)
Meek Mill (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký rapper Meek Mill čelí žalobe za decembrovú streľbu po jeho koncerte vo Wallingforde v štáte Connecticut, pri ktorej prišli o život dvaja ľudia a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Tú naňho v utorok podala rodina zosnulého Tima Warda a jeden zo zranených, Nathan Mitchell. Zároveň zažalovali aj koncertnú sálu Toyota Oakdale Theatre, pred ktorou sa stal incident.

Pozostalí v súdnych dokumentoch tvrdia, že spomínaná inštitúcia ako aj usporiadatelia koncertu neposkytli dostatočnú ochranu alebo neprijali dostatočné opatrenia na kontrolu návštevníkov, aj napriek tomu, že si boli vedomí násilností so zbraňami na vystúpeniach 30-ročného interpreta. Žalobcovia súdnou cestou požadujú odškodné 15-tisíc dolárov (v prepočte približne 13-tisíc eur).

Incident sa stal 30. decembra 2016 na parkovisku pred spomínaným Toyota Oakdale Theatre krátko po tom ako sa skončil koncert. Ward tam s rodinou oslavoval svoje 31. narodeniny, keď sa dostal do prestrelky, pri ktorej ho viackrát zasiahli. Pri streľbe zomrel aj 20-ročný Jaquan Graves, ktorý bol podobne ako prvý zosnulý z mesta New Haven. Mitchell, ktorý sa s Wardom osobne nepoznal, mal len jednu strelnú ranu. Polícia v rámci vyšetrovania vypočula niekoľko ľudí, ktorí boli na koncerte s obeťami. Vyšetrovatelia tiež našli viacero nábojníc, ale žiadne zbrane. V súvislosti s prípadom nikoho nezatkli.

Meek Mill, vlastným menom Robert Rahmeek Williams, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003, pričom spočiatku pôsobil v skupine The Bloodhoundz. V roku 2008 sa vydal na sólovú dráhu a o tri roky neskôr sa stal členom labelu Maybach Music Group, ktorý založil Rick Ross. Meek Mill má na konte viacero mixtapeov, kompiláciu Nothing But Flamerz (2010) a štúdiovky Dreams And Nightmares (2012) a Dreams Worth More Than Money (2015). S druhou menovanou sa mu podarilo dobyť rebríček Billboard 200.

Viac o téme: Meek Mill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu