Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hviezda a tvorca seriálu Doctor Who: Obrovská pocta!

David Tennant Zobraziť galériu (5)
David Tennant (Zdroj: SITA)

GLASGOW - Škótsky herec David Tennant získal od Royal Conservatoire of Scotland (Kráľovské konzervatórium v Škótsku) čestný doktorát z dramatických umení. Štyridsaťšesťročný rodák z obce Bathgate neďaleko Edinburghu, ktorý je známy zo seriálov Pán času (2005) či Broadchurch (2013), si titul prevzal v Glasgowe, kde inštitúcia sídli.

"Cítim poctu a pokoru, že tu môžem byť. Je dosť ohromujúce no zároveň milé byť naspäť. Vyvoláva to vo mne veľmi živé spomienky," povedal Tennant, ktorý konzervatórium navštevoval v rokoch 1988 až 1991.

Čestný doktorát získal aj tvorca spomínaného Pána času, známeho aj pod pôvodným názvom Doctor Who, Steven Moffat, ktorý ho dostal od University of the West of Scotland v meste Paisley. "Je vždy radosť, keď idem domov, no vrátiť sa do Paisley, aby som si prevzal doktorát mi navodzuje pocit, že som to konečne dokázal. Cítim sa poctený a čo je dôležitejšie, veľmi šťastný," uviedol 54-ročný scenárista a producent. 

David Tennant v kultovom seriáli Pán času účinkoval v rokoch 2005 až 2010, pričom sa predstavil ako Desiaty Doktor. Zahral si tiež Bartyho Croucha Juniora vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) alebo lovca upírov Petra Vincenta v remakeu hororovej komédie Fright Night (2011). Predstavil sa aj v hlavných úlohách seriálov Single Father (2010), Broadchurch (2013) a Gracepoint (2014). 

Steven Moffat si za scenár Pána času, na ktorom sa podieľa aj ako výkonný producent, odniesol v roku 2008 cenu BAFTA. Známy je však vďaka sérii Sherlock (2010), ktorú vytvoril s Markom Gatissom. Vďaka tomuto titulu získal tri ceny BAFTA a tiež si vyslúžil jednu Primetime Emmy. Podieľal sa tiež na scenári filmu Tintinove dobrodružstvá (2011). 

Viac o téme: David Tennant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu