Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

MIMORIADNA SPRÁVA Obrovský šok pre celý svet: Zomrel legendárny Prince (†57)

Prince Zobraziť galériu (4)
Prince (Zdroj: SITA)

MINNEAPOLIS - Vo veku 57 rokov dnes zomrel americký spevák a multiinštrumentalista Prince. Podľa agentúry AP o tom informovala jeho mediálna zástupkyňa.

„S hlbokým zármutkom potvrdzujem, že legendárny, ikonický umelec, Prince Roger Nelson zomrel v jeho rezidencii v Paisley parku dnes ráno vo veku 57 rokov,” povedala Yvette Noel-Schure.

Extravagantný hudobník bol podľa médií nútený prerušiť turné kvôli nešpecifikovanej chorobe. Šesť dní po tom, čo ochorel, boli do Princovho domu volaní záchranári s tým, že tam omdlel muž a nedýcha. Príčina smrti zatiaľ nie je známa. Podľa TMZ.com to nevyzerá na cudzie zavinenie. Legendárny umelec podľa policajnej správy skonal vo výťahu svojho domu na predmestí Minneapolis.

Prince, vlastným menom Prince Rogers Nelson, bol spevákom, skladateľom, multiinštrumentalistom a hudobným producentom. Uznanie si získal ako jeden z najinovatívnejších hudobníkov svojej generácie. Vo svojej tvorbe sa inšpiroval rozličnými vplyvmi - od Jamesa Browna cez The Beatles až po Jimiho Hendrixa. 

Prince
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Medzi jeho najväčšie hity patria Purple Rain, Little Red Corvette, When Doves Cry či Diamonds and Pearls. 

Prince
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)
Rodák z Minneapolisu prerazil v 70. rokoch a svoju popularitu sa mu podarilo zachovať aj v nasledujúcich desaťročiach. Na konte má takmer 40 štúdiových albumov, mnohé skladby skomponoval aj pre iných interpretov. Mnohé osobnosti reagovali so žiaľom na jeho smrť na sociálnych sieťch:

Viac o téme: Prince
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu