Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Potvrdené: Americká hviezda spáchala samovraždu!

Keith Emerson Zobraziť galériu (2)
Keith Emerson (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Anglický hudobník Keith Emerson spáchal samovraždu. Informáciu potvrdil Ed Winter z úradu losangeleského koronera a dodal, že 71-ročný spoluzakladateľ už nefungujúcej kapely Emerson, Lake & Palmer zomrel 10. marca na následky strelnej rany do hlavy. Podľa oficiálnej správy mal muzikant tiež problémy so srdcom a v dôsledku konzumácie alkoholu trpel depresiami.

Jeho dlhodobá partnerka Mari Kawaguchi v rozhovore pre anglický týždenník The Mail on Sunday prezradila, že hudobník sa trápil aj pre pripravované turné. Podľa nej mal muzikant veľké bolesti v pravej ruke, ktoré mali vplyv na jeho hudobný výkon. "Nechcel sklamať fanúšikov. Bol perfekcionista, a keďže nemohol hrať na sto percent, mal depresie, bol nervózy a znepokojený," dodala Kawaguchi, ktorá našla telo zosnulého v ich dome v kalifornskej Santa Monice. 

Keith Noel Emerson sa narodil 2. novembra 1944 v anglickom grófstve West Yorkshire. Preslávil sa pôsobením v spomínanej skupine Emerson, Lake & Palmer, ktorá aktívne pôsobila najmä v 70. rokoch minulého storočia. Vo formácii hrali aj Greg Lake a Carl Palmer. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Karn Evil 9, Lucky Man či Tarkus. Spoločne nahrali deväť štúdioviek, pričom posledná s názvom In The Hot Seat vyšla v roku 1994. Emerson, ktorého často označujú za jedného z najlepších hráčov na klávesové nástroje, pôsobil aj ako sólový hudobník. V roku 2004 vydal autobiografiu s názvom Pictures of an Exhibitionist. Bol tiež členom kapiel The Nice či Emerson, Lake & Powell. 

Viac o téme: Keith Emerson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu