Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Karla Gotta náhle previezli do nemocnice: Maestra zradilo srdce, čaká ho operácia!

Karel Gott
Karel Gott (Zdroj: SITA)

PRAHA – Mnohonásobný Zlatý slávik a držiteľ ďalších prestížnych ocenení, spevák Karel Gott (76), ktorý má aj na Slovensku masy fanúšikov, je hospitalizovaný a zrušil všetky svoje vystúpenia v najbližšom období.

Umelec o tom sprostredkovane bez ďalších podrobností informoval prostredníctvom Facebooku. Správu priniesli viaceré české elektronické médiá, ako aj internetové servery.

Podľa prvých správ mu zlyhalo srdce a čaká ho operácia. Podľa portálu Blesk prekonal spevák srdcovú slabosť a v najbližších hodinách sa podrobí chirurgickému zákroku, pri ktorom mu budú operovať zúžené srdcové chlopne.

 Karel Gott sa ešte v júni nechal počuť, že mieni rešpektovať odporúčanie lekárov z pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), aby zvoľnil pracovné tempo. Umelec v rozhovore pre Rádio Impuls síce vtedy podčiarkol, že sa cíti výborne, avšak dodal, že sa napriek tomu chce aspoň čiastočne riadiť odporúčaním po vyšetrení v IKEM-e.

Zlatý hlas z Prahy, ako poznajú Karla Gotta v nemecky hovoriacich krajinách, sužuje podľa českých médií srdečná arytmia. Prednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulárnej chirurgie IKEM, renomovaný český kardiológ prof. Jan Pirk, ktorý sa stará o zdravotný stav Karla Gotta, informoval, že spevák má aortálne zúženie srdcovej chlopne, ktoré sa objavuje v ôsmej a deviatej dekáde života. Pokiaľ nie je chlopňa postihnutá vážne a pacient je bez významnejších klinických ťažkosti, nemusí potrebovať žiadnu terapiu a je iba pravidelne kontrolovaný kardiológom.  Práve v IKEMe speváka dnes popoludní hospitalizovali, informovalo internetové vydanie denníka Blesk.

Podľa rovnakého zdroja sa Karel Gott v krátkom čase podrobí v tomto zariadení operácii aortálne zúženej chlopne, ktorá bola pôvodne naplánovaná na koniec novembra, avšak kvôli zhoršeniu umelcovho zdravotného stavu sa uskutoční v nasledujúcich hodinách.

Gottova hovorkyňa Aneta Stolzová zverejnila prostredníctvom Facebooku vyhlásenie v tomto znení: "Bohužiaľ vám musíme oznámiť, že Karel Gott ruší svoje vystúpenia v najbližšom období. Veľmi ho to mrzí, ale hospitalizácia v nemocnici mu koncertovanie neumožní. Pán Gott sa k svojmu zdravotnému stavu nechce verejne vyjadrovať. Verí, že to pochopíte, a osobitne žiada médiá o ľudskosť, zhovievavosť a slušnosť".

 

Milí příznivci Karla Gotta,bohužel vám musíme oznámit, že Karel Gott ruší svá vystoupení v nejbližším období. Velmi ho...

Posted by Karel Gott on 27. október 2015
Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu