Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rappera Browna dostihla jeho minulosť: Austrália zamietla víza, turné ide bokom

Chris Brown Zobraziť galériu (7)
Chris Brown (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrália zamietla žiadosť amerického speváka, laureáta hudobnej ceny Grammy, Chrisa Browna o vstupné vízum iba deň predtým, ako mali ísť do predaja vstupenky na jeho plánované decembrové turné. Informujú o tom dnes austrálske médiá.

Dôvodom je napadnutie jeho bývalej priateľky, speváčky Rihanny z roku 2009, za ktoré dostal podmienečný trest. Dvadsaťšesťročný interpret plánuje v Austrálii odohrať v decembri štyri koncerty, pričom vstupenky sa majú dostať do predaja už v pondelok.

Hovorca ministerstva pre imigráciu a ochranu hraníc dnes uviedol, že spevákovi poslali oznámenie o tom, že plánujú zamietnuť jeho žiadosť. Brown má teraz 28 dní na odvolanie sa, pričom musí úrady presvedčiť, aby mu víza udelili. Konečné rozhodnutie oznámia úrady po uplynutí tejto doby. Austrálska vláda už vo štvrtok vyhlásila, že posudzuje Brownovu žiadosť o udelenie víz práve v súvislosti s jeho odsúdením za domáce násilie.

"Ľudia musia pochopiť, že ak budú páchať domáce násilie a potom budú chcieť cestovať po svete, tak existujú krajiny, ktoré im z tohto dôvodu neumožnia vstup," uviedla ministerka pre ženy Michaelia Cash, pričom jej vyjadrenia podporil aj premiér Malcolm Turnbull. Na internete okrem toho vznikla petícia proti Brownovmu príchodu do Austrálie. 

Ministerka pre ženy Michaelia Cashová, ktorá vedie kampaň proti domácemu násiliu, sa vo štvrtok nechala počuť, že Brown nie je ten typ človeka, ktorého v Austrálii chcú. Plagáty pozývajúce na Brownovo turné boli prelepené nápisom "Bijem ženy", informovala tlačová agentúra DPA.  Austrálsky imigračný zákon umožňuje zamietnuť žiadosť o vízum komukoľvek, kto má trestný záznam s nepodmienečným trestom v trvaní najmenej 12 mesiacov.

Chris Brown má zatiaľ na konte sedem štúdioviek - sólovky Chris Brown (2005), Exclusive (2007), Graffiti (2009), F.A.M.E. (2011), Fortune (2012), X (2014) a tiež spoločný album s rapperom Tygom s názvom Fan Of A Fan: The Album (2015). Momentálne pripravuje novú sólovku Royalty, ktorú pomenoval po svojej dcére. K jeho najúspešnejším singlom patria skladby Run It! (feat. Juelz Santana), Kiss Kiss (feat. T-Pain), With You, Forever, Yeah 3x, Look At Me Now (feat. Lil Wayne & Busta Rhymes), Turn Up The Music, Don't Wake Me Up a Loyal (feat. Lil Wayne & Tyga). V roku 2012 získal za nahrávku F.A.M.E. cenu Grammy v kategórii Najlepší r'n'b album. Zviditeľnil sa tiež konfliktami s Drakeom a Frankom Oceanom. 

Viac o téme: AustráliaChris Brown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu