Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hudobný producent zabil kamaráta: Vdova podáva žaloby na všetky strany!

Suge Knight
Suge Knight (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zakladateľa a riaditeľa hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Sugea Knighta zažalovala vdova po jeho kamarátovi Terrym Carterovi za zabitie z nedbanlivosti. Knighta pritom tento rok už obvinili z vraždy Cartera, pokusu o vraždu a z úteku z miesta činu.

K incidentu došlo 29. januára, keď sa Knight prišiel pozrieť na nakrúcanie filmu Straight Outta Compton, kde sa s ním začali hádať Cle "Bone" Sloan a ešte jeden muž. O dvadsať minút neskôr došlo k potýčke na parkovisku pred reštauráciou vzdialenou približne päť kilometrov od miesta nakrúcania, pričom Knight zostal sedieť v aute a cez okno sa bil so Sloanom. Toho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj spomínaného Terryho Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel. 

Lilian Carter do žaloby zahrnula aj spoločnosť Universal Studios, rapperov a producentov spomínanej snímky Dr. Dre a Ice Cubea. Podľa vdovy totiž konali nedbanlivo, keď sa rozhodli nakrúcať film v nebezpečnom prostredí, ktoré je známe vyčíňaním gangov. Žena taktiež spomenula, že na mieste nebola ozbrojená ochranka, ktorá by mohla zabrániť prípadným konfliktom, keďže do filmu obsadili aj známych členov gangov. 

Päťdesiatročného Knighta údajne rozhnevalo, ako ho v snímke Straight Outta Compton vykresľujú, pričom mu Sloan prikázal, aby opustil miesto nakrúcania. Carter vraj navrhol stretnutie s kamarátom v spomínanej reštaurácii, aby mu vysvetlili situáciu a zmiernil jeho zlosť. Na miesto však prišiel aj Sloan a stretnutie sa skončilo tragicky. Lilian Carter žiada bližšie nešpecifikované odškodné. Na žalobu zatiaľ reagoval len právny zástupca 50-ročného Dr. Dre Howard King, ktorý ju označil za absurdnú. 

Spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ vydavateľstva Death Row Records Marion Hugh "Suge" Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov. V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu. V súčasnosti čelí aj obžalobe v prípade incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom pred jedným zo štúdií v Beverly Hills vzali nemenovanej reportérke fotoaparát. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu