Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Richard Hes sa pokúsil spáchať samovraždu

Richard Hes
Richard Hes (Zdroj: SITA)

PRAHA - Napriek talentu a úspechu podľahol známy český choreograf Richard Hes alkoholu. Závislosť prekonal, no jeho nešťastie sa neskončilo. Po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu pankreasu, sa rozhodol spáchať samovraždu. Skok z okna však prežil.

Okrem toho, že je Hes talentovaným choreografom a podieľal sa na tvorbe tých najpopulárnejších českých muzikálov ako Dracula či Noc na Karlštejne, sa stal známym aj vďaka založeniu slávnej tanečnej skupiny UNO.

Ťažkosti nastali, keď začal na skúšky chodiť opitý. Napriek tomu, že po mesiacoch závislosti od alkoholu svojich démonov porazil, dostavili sa následky. Hes ochorel na rakovinu pankreasu, ktorá je jedným z tých najzákernejších druhov. Ako prezradil stránke Blesk.cz choreografov blízky: "Jeho stav je veľmi vážny, choroba je v poslednom štádiu."

Jeho psychciké i fyzické rozpoloženie sa dokonca zhoršilo natoľko, že sa včera pokúsil spáchať samovraždu skokom z okna hospicu, v ktorom žil. Podľa informácií spomínaného českého portálu však pád zo sedemmetrovej výšky prežil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu