Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Marfuša z Mrázika oslavuje 70-ku: Pozrite, herečka akoby nestarla!

Inna Čurikovová, známa ako Marfuša z ruskej rozprávky Mrázik, oslavuje sedemdesiatku. Zobraziť galériu (5)
Inna Čurikovová, známa ako Marfuša z ruskej rozprávky Mrázik, oslavuje sedemdesiatku. (Zdroj: markíza a gorky film studios)

BELEBEJ – Populárna ruská herečka Inna Čurikovová, alias Marfuša z ruskej filmovej rozprávky Mrázik, oslávi 5. októbra sedemdesiatiny. Na konte má už skoro štyri desiatky filmov, veľa divadelných a televíznych úloh, ale aj veľkú zbierku titulov, rádov a ocenení.

"Nastenku som už dlho nevidela, ale skôr sme sa stretávali," zaspomínala si vlani v rozhovore pre televíziu Markíza na svoju filmovú nevlastnú sestru, stvárnenú herečkou Natalijou Sedychovou. Čurikovová stvárnila v snímke Marfušu, rozmaznanú a zlú sestru dobrej Nastenky, ktorá stále lúskala orechy.

Pred kamerou začala Čurikovová zbierať skúsenosti začiatkom 60. rokov, ale dlho sa musela uspokojiť len s epizódnymi, komicky ladenými rolami. Nové obzory sa jej otvorili koncom 60. rokov, kedy sa prvýkrát pracovne stretla s debutujúcim režisérom Glebom Panfilovom, ktorý v nej našiel nielen svoju životnú partnerku, ale aj protagonistku takmer všetkých svojich filmov.

Čurikovová je nositeľkou mnohých cien vrátane Strieborného medveďa z Berlinale 1984 za úlohu v melodráme Vojnová romanca. Dvakrát navštívila karlovarský festival, v januári 2003 bola hosťom Febiofestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu