Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šok v americkej súťaži Miss: Vyhrala krásna blondínka bez ruky!

Nicole Kelly sa narodila bez ľavého predlaktia, no napriek životnému hendikepu v sobotu triumfovala na Miss Iowa 2013. Zobraziť galériu (3)
Nicole Kelly sa narodila bez ľavého predlaktia, no napriek životnému hendikepu v sobotu triumfovala na Miss Iowa 2013. (Zdroj: missiowa.com, Cusacks Digital Art)

IOWA – Obrovské prekvapenie! Keď sa Nicole Kelly (23) na kastingu uchádzala o lístok medzi najkrajšie dievčatá v rodnom štáte, príliš vysoké ambície nemala. Narodila sa totiž bez ľavého predlaktia, čo ju v mnohých oblastiach života značne znevýhodnilo. O to viac zostala v šoku, keď vytúžená korunka krásy nakoniec skončila práve na jej hlave.

Plní si svoj americký sen! Hoci na súťaži Miss sa vždy premávajú bezchybné krásky s ideálnymi mierami a príjemným vystupovaním, v štáte Iowa boli diváci zaskočení zaujímavou výnimkou. Vo finále sa totiž objavila Nicole Kelly, ktorá sa narodila bez ľavého predlaktia. Nepríjemný hendikep ju však neodradil a počas trojdňovej súťaže zloženej z rôznych disciplín  napokon zvíťazila. V sobotu získala korunku a šerpu najkrajšieho dievčaťa v rodnom štáte a vďaka tomuto triumfu už v septembri zabojuje o titul Miss Amerika.

Aj keď očarujúcej blondínke chýba ľavá ruka odvtedy, čo sa prvý raz nadýchla, vo svojom postoji zostala pozitívna: „Keď som vyrastala, učila som sa vyvažovať prvotné pohľady, ktoré prichádzali od ľudí, otvorenou osobnosťou, ktorá nepozná slovo ‘nie‘. To znamená, že som skúsila všetko. Od bejzbalu, po tanec, potápanie – nie je nič, čo by som nevyskúšala.“ A ako sa zdá, mimoriadne priaznivá energia, ktorá z nej vyžaruje, prináša sladké ovocie.

Kelly študovala na univerzite divadelnú hru a má bohaté skúsenosti s doskami, ktoré znamenajú svet. Momentálne žije v New Yorku, kde by sa rada uplatnila ako manažérka na Broadwayi. Titul Miss Iowa ju však poriadne zaskočil a nasledujúce mesiace sa sústredí predovšetkým na prípravu celoamerického kola súťaže krásy. „Bolo to šokujúce a ohromujúce – ako keby sa mi menil život,“ prezradila krátko po tom, čo získala korunku kanálu CBS-4 News. Ostáva len veriť, že kvôli nečakanému úspechu nezačne trpieť hviezdnymi maniermi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu