Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hudobná hviezda Anoushka Shankar: Znásilňoval ju rodinný priateľ!

Anoushka Shankar Zobraziť galériu (10)
Anoushka Shankar (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Indická hudobníčka Anoushka Shankar (31), dcéra zosnulého hráča na sitár Raviho Shankara, prezradila, že ako dieťa bola sexuálne zneužívaná. Rodáčka z Londýna to uviedla vo videu na podporu globálnej kampani One Billion Rising zameranej proti násiliu páchanom na ženách.

"Ako dieťa som bola niekoľko rokov sexuálne a emocionálne zneužívaná mužom, ktorému moji rodičia bezvýhradne dôverovali. Do kampane One Billion Rising som sa rozhodla zapojiť kvôli tomu dieťaťu vo mne, ktoré sa podľa mňa nikdy nespamätá z toho, čo sa mu stalo," uviedla vo videu Shankar.

Anoushka Shankar strávila detstvo v Londýne a Dillí, neskôr žila v Kalifornii. Po ukončení strednej školy sa začala profesionálne venovať hudbe, pričom často koncertovala so svojím otcom. Debutovala v roku 1998 albumom Anoushka, po ktorom nasledovali nahrávky Anourag (2000), Rise (2005), Rise Remixes (2006), Breathing Under Water (2007) a Traveller (2011).

Jej manželom je britský režisér Joe Wright, ktorému vo februári 2011 porodila syna Zubina. Minulý týždeň v sobotu spolu so svojou nevlastnou sestrou, speváčkou Norah Jones prevzala Grammy za celoživotné dielo pre Raviho Shankara, ktorý zomrel vlani v decembri. O deň neskôr zaňho prevzala aj Grammy v kategórii Najlepší world music album, v ktorej bola aj sama nominovaná. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu