Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Transformers 3 so sexicou Huntington-Whiteley: Kraľujú kinám!

Rosie Huntington-Whiteley Zobraziť galériu (10)
Rosie Huntington-Whiteley

PRAHA - Film Transformers 3, tretí diel ságy o mimozemských robotoch maskujúcich sa za autá, ktorí spolu s ľuďmi vedú boj za záchranu sveta so zákernou vesmírnou civilizáciou, je v čele tabuľky návštevnosti domácich kín. Film s podtitulom Temná strana mesiaca si cez víkend nenechalo ujsť vyše 75 tisíc ľudí.

Snímke sa darí aj v zámorí - na americkom a kanadskom trhu od piatku do nedele zarobil 97,4 milióna dolárov, čím zatienil predchádzajúci rekord tržby zo sviatočného víkendu Dňa nezávislosti.
    
Na druhé miesto klesol podľa informácií Únie filmových distribútorov doteraz vedúci historický film Lidice režiséra Petra Nikolaeva, ktorý videlo v českých kinách cez 282 tisíc divákov. Zatiaľ tento projekt zarobil na tržbách vyše 33 miliónov korún.
    
Na treťom mieste skončil americký film Piráti z Karibiku s podtitulom V neznámych vodách, ktorý cez víkend videlo asi 13 tisíc záujemcov. V kinách sa drží sedem týždňov a na konte 395.633 ľudí, ktorí v pokladniach nechali 60 miliónov korún.
    
Štvrté miesto obsadil hudobne rozprávkový 3D príbeh režiséra Františka Antonína Brabca V perine, ktorého tržby prekročili sedem miliónov korún.
    
Piaty je americký animovaný film Kung Fu Panda 2, ktorý už v domácich kinách videlo cez 95 tisíc malých i veľkých divákov.
    
Z ďalších domácich snímok je Troškova Čertova nevesta dvanásta, rozprávku videlo takmer 106 tisíc divákov.
    
Rebríček je zostavovaný z údajov, ktoré kancelárii Únia filmových poskytujú prevádzkovatelia 160 najväčších kín v ČR. Ročné výsledky tejto skupiny tvoria približne 85 percent celkovej bilancie všetkých českých kín. Pre poradie rozhodujúce tržby, nie počet divákov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu