Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Moment, kedy sa Rytmus cítil úplne SÁM: Obrovský HEJT, ale... Som ten istý Paťo zo sídliska!

Patrik Rytmus Vrbovský Zobraziť galériu (3)
Patrik Rytmus Vrbovský (Zdroj: Ján Zemiar )

BRATISLAVA - Patrik Rytmus Vrbovský (47) patrí k najvýraznejším postavám slovenskej rapovej scény. Od roku 2003, kedy spolu so skupinou Kontrafakt vydali prvú pieseň, sa mu podarilo prepracovať na pomyselný hudobný vrchol. No napriek tomu, že sa mu darilo ako nikomu inému, cítil sa sám!

Patrikovi Vrbovskému alias Rytmusovi sa v rámci hudobnej kariéry na Slovensku podarilo dosiahnuť pomyselný vrchol. Nielen jeho hudbu, ale aj meno pozná každý od malých detí až po ľudí v zrelom veku. Vypredáva koncerty, jeho albumy sa predávajú ako teplé rožky, jeho meno je brand...

Galéria: Patrik Rytmus Vrbovský

No napriek tomu, že okolo seba má stále obrovské množstvo ľudí, boli momenty, kedy sa cítil úplne sám. „Mal som pocit, že som tak vzdialený od toho bežného vnímania úspechu, že jediný, ktorý mohol o tom šoubiznisovom úspechu na Slovensku hovoriť, som bol ja. Lebo nikto nebol viacej vyhrotenejší. Nikto nebol viacej komentovaný, nikto viacej nepredával vtedy,“ opísal Rytmus. 

Práve toto bol dôvod, prečo sa cítil nepochopený a prečo vznikla pieseň Sám. „Takže v tomto som sa cítil extrémne sám, a tak ako som cítil velikánsku lásku, tak som cítil aj velikánsky hejt. A to som chcel vysvetliť, že som ten istý Paťo zo sídliska, ten istý stokár, ktorý má chuť plniť si sny,“ vysvetlil raper. 

Moment, kedy sa Rytmus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Skladba Sám je pre Patrika najosobnejšou z pohľadu náhľadu na jeho minulosť (najmä detstvo a dospievanie). Bola natáčaná v jeho rodisku na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch a s 20 miliónmi prehratí sa dodnes radí k najobľúbenejším a najsledovanejším na slovenskej hudobnej scéne. 

Pieseň vznikla v roku 2011 a rovnako ako ona, aj ďalšie výrazné skladby Rytmusovej 20-ročnej kariéry odznejú na koncerte s názvom King Forever, ktorý sa uskutoční 14. septembra 2024 v pražskej O2 Aréne. Lístky na šou kúpite TU»

Moment, kedy sa Rytmus cítil úplne SÁM: Obrovský HEJT, ale... Som ten istý Paťo zo sídliska!

Viac o téme: Patrik Rytmus Vrbovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu