Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zadlženému Soukupovi KLEPLI po prstoch: TV Barrandov ODPOJILI od elektriky... Neplatil účty!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tv Barrandov)

PRAHA - Stanice TV Barrandov, ktoré vlastní bývalý partner Agáty Hanychovej Jaromír Soukup, prestali v noci z piatka na sobotu vysielať. Vypnuté boli celých 9 hodín. Dôvodom boli nezaplatené účty za elektrickú energiu, kvôli čomu televíziu odpojili od prúdu.

Programy TV Barrandov, Kino Barrandov a Krimi Barrandov prestali vysielať po 01:00. Na obrazovkách boli farebné pruhy, nápis "Skupina Barrandov" a čas. Televízie vysielanie znovu obnovili okolo 10:00. 

„Elektrina bola odpojená v noci z piatka na sobotu po jednostrannom kroku dodávateľa. Ten koncom týždňa oznámil, že pri nezaplatení dlžnej čiastky v stanovenom termíne preruší dodávky až o sobotnej polnoci. Medzitým sme sprevádzkovali vlastné zdroje elektriny a už o 10. ráno TVB opäť vysielala. Divákom sa za technické komplikácie ospravedlňujeme,“ povedala ČTK výkonná riaditeľka televízie Andrea Geyer. 

Zadlžená spoločnosť Barrandov Televizní Studio má kvôli exekúcii zablokované bankové účty a nemôže robiť finančné operácie. Firma Jaromíra Soukupa, do ktorej nedávno vstúpil investor Jan Čermák, získala v minulých dňoch dočasnú ochranu pred kľúčovým veriteľom, ktorý účty zablokoval. Do mesiaca však musí spracovať reštruktulizačný plán a ten predložiť veriteľom.

Čermák od októbra vlastní polovicu Soukupovej spoločnosti Empresa Media, pod ktorú okrem TV Barrandov spadajú tiež časopisy Týden, Sedmička alebo Instinkt. Soukup Tv Barrandov odkúpil v roku 2012 od Tomáša Chreneka, ktorý je svokrom markizáčky Márie Chrenekovej Pietrovej. Pod vedením mediálneho magnáta však začala strácať divákov, čo sa podpísalo aj na jej ekonomických problémoch.

Zadlženému Soukupovi KLEPLI po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram J.S.)

Viac o téme: TV BarrandovJaromír Soukup
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu