Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NECHUTNÝ ÚTOK na českého speváka: Jan sa vyjadril… ZLOMILO ma to!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Počas piatkového večera bola verejnosť svedkom poriadneho škandálu. Pri príchodoch na galavečer Českého slávika na speváka Jana Bendiga "zaútočil" neznámy muž. A jeho atak mal rasistický podtón. Aj napriek tomu, že neprišlo k žiadnemu fyzickému násiliu, umelca pred všetkými ponížil a bolo zrejmé, že dotyčným má problém s tým, že Jan je róm...

Slávnostný galavečer Český slávik odštartoval nečakaným škandálom. Na speváka Jána Bendiga totiž pri príchode do Fórumu Karlín zaútočil neznámy muž. Priamo na červenom koberci k nemu pribehol, posypal ho múkou a počastoval ho rasistickými nadávkami. Pokrikoval po ňom "cigáň" a hneď po útoku utiekol.

Speváka na slávnostné podujatie sprevádzal jeho dlhoročný partner Lukáš Rejmon, no ani on nestihol na počínanie neznámeho útočníka zareagovať. V tom čase zhodou okolností nebola na mieste ani žiadna ochranka. „Honza je úplne v háji. Čo keby to bola kyselina? Ja sa tu klepem v šatni a ochranka žiadna,“ povedal Rejmon českému eXtra.cz.

No a aktuálne sa k celej situácii vyjadril aj samotný Jan. „Na tento večer som sa neskutočne tešil. Že vynesiem na červený koberec originálny outfit... A že si ho hlavne užijem po celoročnej koncertnej a hudobnej makačke. Ale stalo sa, čo sa, bohužiaľ, stalo" začal vo svojom príspevku na sociálnej sieti Instagram. „Stále nenachádzam tie správne slová, čo k tomu povedať. Mrzí ma to. Naozaj veľmi. To, že celý život musím stále určitých ľudí presviedčať, nech ma nehádžu do jedného vreca a nepozerajú na mňa cez prsty, je niekedy fakt psychicky unavujúce," opísal svoje pocity spevák. 

NECHUTNÝ ÚTOK na českého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

„Nebudem klamať. Chvíľu po tom incidente ma to totálne zlomilo a nevedel som, čo si mám myslieť a čo robím zle. Stále sa pýtam: Prečo? Snažím sa makať, chcem byť vždy na každého slušný a byť inšpiráciou pre ostatných. A potom sa objaví niekto ako "tento"... Ani neviem, ako ho nazvať... A zasa mi ukáže, že sa proste vždy nájde niekto, kto vám to skazí a zasiahne vás pri srdci," vyznal sa Jan. 

NECHUTNÝ ÚTOK na českého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Dotyčnému mužovi venoval jasné vyjadrenie. „Nebudem mu nadávať. Aj keď ma to naozaj mrzí a štve. Nie je to totiž môj štýl, a to aj vďaka krásnej výchove mojich milujúcich rodičov," napísal na úvod Bendig, ktorého odkaz pre "útočníka" si môžete prečítať v príspevku nižšie. 

Viac o téme: Jan BendigČeský slavík2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu