Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Českého speváka NAPADLI: Zmlátený a dokopaný... Policajti mu zachránili život!

Ben Cristovao Zobraziť galériu (2)
Ben Cristovao (Zdroj: Instagram BC)

PRAHA – Český spevák sa s verejnosťou podelil o nepríjemný zážitok. Stal sa totiž obeťou rasistického útoku. Až policajti mu zachránili život!

Ben Cristovao sa už od detstva stretáva s rôznymi nevhodnými poznámkami na jeho výzor i farbu pleti. V mladosti sa však fyzickým útokom nijako nevedel ubrániť, a preto sa začal venovať bojovému umeniu. Dohnala ho k tomu hrozivá situácia, ktorú zažil na vlastnej koži. Pred rasistami predtým utekal, no teraz sa mu to už nepodarilo.

V podcaste Čestmíra Strakatého si zaspomínal na desivú situáciu, ktorú zažil, keď mal 18 rokov. Myslel si, že umrie, až policajti mu zachránili život. „Konfrontovali ma. Zmlátili ma a skopali. Tá intenzita tohto násilia sa nemiernila. Sú prípady, že ťa niekto ušliape alebo ukope. A ja si nepamätám, že by to bolo lepšie, ako prišla pomoc,“ zveril sa moderátorovi.

Českého speváka NAPADLI: Zmlátený
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Každý, kto niečo také prežije, chce na to čo najrýchlejšie zabudnúť. Ben práve naopak... „Rozhodne si to chcem takto v tej hlave pamätať, aby som nikdy nezabudol na to. Je to niečo, čo je súčasťou môjho života, nejaká skúsenosť a keď sa potom rozprávam s ľuďmi, ktorí prežívajú podobné veci, tak chcem s obeťami násilia cítiť,“ pokračoval.

Toto však nebolo jediné, čím si v živote prešiel. „Deti sa ma chytali, či nefarbím. Toto sa už nedeje, pretože ľudia vedia, že ľudia sú farební, strakatí a všelijakí. No a keď toto už vedia, tak, samozrejme, tie dôvody prečo funguje stále nejaká rasová nenávisť, by som povedal, že sú iné. Ale ďaleko lepšie sa s tým pracuje a bojuje,“ dodal na záver.

Viac o téme: Ben Cristovao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu