Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

NEZABUDNUTEĽNÝ člen Elánu: Pre toto Vašo (†68) skupinu kedysi OPUSTIL!

Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl Zobraziť galériu (2)
Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl (Zdroj: PR)

BRATISLAVA - Hoci skupina Elán bola jeho nápadom, na prelome rokov 1984 a 1985 sa rozhodol Vašo Patejdl kapelu opustiť. Dôvodom bola jeho rodina, ale aj nenaplnené ambície.

Práve vďaka Vašovi Patejdlovi kedysi skupina Elán vôbec vznikla. Ako 14-ročný oslovil Joža Ráža a ich cieľom bola kapela, ktorá bude najslávnejšia na svete. 

NEZABUDNUTEĽNÝ člen Elánu: Pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR)

Po viac ako 15 rokoch však zo skupiny zrazu odišiel. „My sme nemali medzi sebou žiadny problém, ja som nemal žiadne ambície, že chcem ísť sám robiť. Jednoducho to na mňa prišlo. Ja som si vtedy hovoril, že je toho veľa, nestíham to, rodina trpela, mňa to už ani nebavilo tak, to cestovanie a všetko možné,” vysvetlil v markizáckom Reflexe jeden z dôvodov.

A vzápätí s úsmevom pridal aj ďalší. „Ale keď sa teraz nad tým zamyslím, možno to bolo práve to, že som pochopil, že sa nikdy tou najslávnejšou kapelou na svete nestaneme,” vyhlásil. Popularita Elánu na Slovensku a v Česku pritom bola nesmierna. 

Vašo sa potom venoval sólovej kariére, tvoril hudbu pre iných spevákov a bol úspešný aj v muzikálovej tvorbe. Hoci sa mu darilo aj osamote, nakoniec jeho kroky opäť smerovali ku kapele Elán, s ktorou mal aj na tento rok naplánované veľké aktivity. 

Viac o téme: Vašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu