Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bičan v strachu z RAKOVINY: Okamžitá OPERÁCIA... A poriadny KOPANEC od Boha!

Andrej Bičan sa o svoje zdravie začal starať v hodine 12-tej. Zobraziť galériu (2)
Andrej Bičan sa o svoje zdravie začal starať v hodine 12-tej. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Niekoľko posledných rokov bol Andrej Bičan (48) neoddeliteľnou súčasťou televíznych obrazoviek. Okrem veľkých projektov v komerčných televíziách, pôsobil v RTVS, kde dlhých 15 rokov vysielal 5 proti 5. No keď reláciu minulý rok zrušili, v podstate mu tým zachránili život. Lekári mu totiž v tele našli nebezpčený nález... Okamžite musel podstúpiť operáciu!

Celých 15 rokov bol Andrej Bičan v jednom kolotoči. Okrem ponúk z komerčných televízií, pravidelne vyrábal aj reláciu 5 proti 5 pre verejnoprávnu televíziu. Ako prezradil v podcaste Lužifčák, za jeden deň natočil aj šesť častí relácie a na preventívne prehliadky u lekárov mu nezostával čas. Svoje zdravie zanedbával...

A tak, keď nové vedenie RTVS projekt zrušilo, v podstate mu tým zachránilo život. Rozhodol sa totiž dobehnúť všetko, na čo dovtedy nemal čas. „Išiel som na tie vyšetrenia a v jednom momente prišlo - je tam krv, pán Bičan, v tej stolici,“ spomenul v podcaste moderátor. Musel preto podstúpiť kolonoskopiu a tá odhalila krutú realitu. 

„Toto by tam nemalo byť, pán Bičan. Pýtam sa, čo by tam nemalo byť?“ lekári Bičanovi odpovedali, že v hrubom čreve má polypy, ktoré sa podobajú na hríbiky a jeden z nich mal až 3 centimetre. „Čo je nad jeden centimeter, je zlé,“ priblížil moderátor. Situácia bola vážna, od jedného malého hríbika je totiž už len krok k nebezpečnej rakovine.

A čím je polyp väčší, tým je riziko vzniku rakoviny väčšie. Okamžite preto musel podstúpiť operáciu. A vtedy sa zaprisahal, že radikálne zmení svoj životný štýl a už NIKDY sa nedotkne alkoholu. A sľub sa mu darilo držať celý rok. Potom však išiel na dovolenku do Egypta, kde si s kamarátmi vyhodil z kopýtka. 

Bičan v strachu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Maarty)

„Veľmi som prosil pána Boha, aby som nemal tú rakovinu a sľúbil som mu, že nebudem piť a ja blbec som urobil ten vtip, ktorí u nás robia Arabi, že u nás môžu, lebo tu nie je Alah, tak môžu piť,“ vysvetlil moderátor. Sľub si teda vysvetlil po svojom a v Egypte, kde "operuje" Alah a nie "náš Boh" ho porušil. Veľmi rýchlo však zistil, že neurobil dobre. 

Boh mu totiž dal kopanec, aby mu pripomenul, ako sa má správať. Na druhý deň po opíjačke sadol na bicykel a počas jazdy spravil niekoľko kotrmelcov a zlomil si kľúčnu kosť. „Keď už niečo sľúbite pánu Bohu, musíte to dodržať, a preto ja už nepijem do konca svojich dní,“ šokoval svojim vyhlásením poučený Bičan. 

Viac o téme: 5 proti 5Andrej Bičan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu