Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

POHREB legendárnej Milky Zimkovej (†71): Prišiel aj exprezident Gašparovič... Dojemný DETAIL na truhle!

Posledné zbohom Milke Zimkovej! Zobraziť galériu (25)
Posledné zbohom Milke Zimkovej! (Zdroj: RTVS/ Juraj Dobis)

BRATISLAVA - Blízki, priatelia, ale aj kolegovia prežívajú obrovský smútok. Dnes o 13:15 prišli dať do bratislavského krematória herečke Milke Zimkovej (†71) posledné zbohom. Nechýbal ani exprezident Ivan Gašparovič (82), ktorý pred smútočným obradom vyjadril úprimnú sústrasť zronenej dcére. A tento detail na truhle vás dojme!

Rodina a blízki sa rozlúčili s legendárnou Milkou Zimkovou (†71) (Zdroj: Maarty Von B)

Minulý týždeň celé Slovensko zasiahla správa o smrti legendárnej Emílie Zimkovej, ktorú všetci poznajú ako Johanu Ovšenú z filmu Pásla kone na betóne. Herečka podľahla vážnej chorobe v nemocnici v utorok 30. mája. „Milka bojovala s onkologickým ochorením. Bolo to pre ňu nesmierne náročné, pretože liečba jej zobrala veľa fyzickej aj psychickej sily,“ povedal týždenníku Život blízky zdroj. Dnes sa o 13:15 v bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka.

Na občianskom pohrebe nechýbalo ani pár známych tvárí. Medzi nimi dokonca aj bývalý prezident Ivan Gašparovič. Prišla aj herečka Renáta Ryníková, manažér súťaží krásy Jozef Oklamčák a taktiež aj speváčka Marcela Laiferová, ktorá vyzerala veľmi zronene. Pred rozlúčkou prijímali kondolencie najbližší, a to exmanžel Ondrej Zimka, staršia sestra Jolana, ale aj Milkine deti.

POHREB legendárnej Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

POHREB legendárnej Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Potom ako sa všetci usadili a v sále nastal pokoj, mnohým neuniklo, že na truhle sa vynímal naozaj dojímavý detail. Rodina tam uložila okrem smútočných vencov či fotografie aj klobúk, ktorý bol herečkiným poznávacím znamením.

POHREB legendárnej Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: Juraj Dobis)

POHREB legendárnej Milky Zimkovej
Zobraziť galériu (25)
 (Zdroj: RTVS)

Milka Zimková sa narodila 1. augusta 1951 v obci Okružná. Vyštudovala herectvo na Divadelnej fakulte VŠMU, kde ukončila štúdium v roku 1973. Neskôr spolupracovala aj s režisérom Štefanom Uherom, ktorý podľa jej knižnej predlohy sfilmoval počin Pásla kone na betóne, kde si zahrala spomínanú hlavnú postavu.

So svojím manželom, akademickým maliarom Ondrejom Zimkom, s ktorým mala aj dve deti, syna Ondreja a dcéru Milinu, sa po rokoch rozviedla. Česť jej pamiatke!

Viac o téme: Milka Zimková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu