Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Milka Zimková (†71) nebola jedinou voľbou režiséra: Najslávnejšiu úlohu takmer NEDOSTALA!

Milka Zimková Zobraziť galériu (4)
Milka Zimková (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Milka Zimková (†71) sa preslávila úlohou Johany Ovšenej vo filme Pásla kone na betóne. Avšak takmer ju nezískala! Režisér si totiž nebol celkom istý pri výbere hlavnej postavy. Okrem nej mal ešte 3 ďalšie favoritky...

V roku 1982 vyšla na svetlo sveta československá komédia Pásla kone na betóne. Legendárnu hlavnú úlohu stvárnila herečka Milka Zimková, ktorá naposledy vydýchla včera v bratislavskej nemocnici. V kultovom filme si spolu s ňou zahrali napríklad aj Ľubomír Paulovič či už zosnulý Marián Geišberg.

Na scenári spolu s režisérom Štefanom Uherom pracovala aj Milka. Práve podľa knižnej predlohy, ktorú napísala, sa nakrútil spomínaný počin. No a podľa dostupných informácií bol ich vzťah ako také "talianske manželstvo". Keďže mali o filme rôznorodé predstavy, často sa hádali. Dokonca sa občas trieskalo aj dverami.

Milka Zimková (†71) nebola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)

Herečka sa veľmi túžila ujať hlavnej postavy, no režisér mal celkom inú predstavu o stvárnení tejto roly. Okrem Milky boli na zozname aj herečky Libuše Geprtová, Soňa Valentová a Iva Janžurová. Zimková mu vraj povedala, že by si úlohu rada zahrala, ale ak o tom nie je na 100 percent presvedčený, nech ju teda neobsadzuje.

Milka Zimková (†71) nebola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)

Bolo by jej to ľúto, aj by si poplakala, ale dôležitý bol pre ňu výsledok – aby bol film čo najlepšie prevedený. To, že ju nakoniec na úlohu Johany vybral, sa dozvedela iba 3 dni pred samotným natáčaním. Spomínaný počin sa dočkal aj pokračovania s názvom ... kone na betóne, kde sa taktiež ukázala, ale už po boku iných kolegov.

Viac o téme: Milka Zimková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu