Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Moderátorka Barkolová v neznesiteľných BOLESTIACH: Desivá DIAGNÓZA… Behá po lekároch, prognózy sú neisté!

Erike Barkolovej teraz veľmi do smiechu nie je. Zobraziť galériu (10)
Erike Barkolovej teraz veľmi do smiechu nie je. (Zdroj: Instagram EB)

BRATISLAVA - Jojkárska moderátorka Erika Barkolová (45), zažíva v poslednom období ukrutné bolesti. Návštevy u lekárov sa stali pravidelnou súčasťou jej života. Diagnóza, ktorou trpí, nie je vôbec príjemná. A prognózy sú neisté!

Zdravotné komplikácie dokážu poriadne strpčiť život - zrazu na viacero obľúbených činností musíme zabudnúť a v tom lepšom prípade ich na určité obdobie stopnúť. Slovenská moderátorka má podlomené zdravie už dlhší čas. Nepríjemnú diagnózu jej zistili už pred rokom. Až teraz sa však svoje problémy rozhodla riešiť.

Galéria: Erika Barkolová kedysi a dnes

Pred viac ako rokom som začala pociťovať bolesti najmä pri dlhodobom sedení,“ uviedla pre Topky.sk Erika Barkolová. "Skončila som v nemocnici, kde mi po MR vyšetrení, tzv. magnetickej rezonancii, zistili, že v oblasti krčnej chrbtice mám extrúziu disku," opísala nám Erika svoju diagnózu. Ide o pokročilé štádium vysunutia platničky mimo tela stavca. Poškodzujú sa kolagénové obaly a hyalurónové jadro vyteká z platničky. 

Pre moderátorku to však mimo neznesiteľnej bolesti znamenalo aj stopku pre všetky jej obľúbené aktivity. „Musela som prestať športovať, behať, chodiť do obľúbeného fitka, pretože ma to jednoducho bolelo,“ podotkla blondínka. Aktuálne tak pravidelne rehabilituje a dúfa, že sa vyhne zákroku. „Chcem sa vyhnúť operácii, a tak sa snažím pravidelnými rehabilitáciami, cvičením a procedúrami si pomôcť,“ povedala pre Topky.sk.

Moderátorka Barkolová v neznesiteľných
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram EB)

„Snažím sa naučiť cviky, ktoré by mi mohli pomôcť a ambulantne podstupujem rôzne neinvazívne zákroky a procedúry,“ vyjadrila sa moderátorka, ktorá aktuálne navštevuje bratislavskú nemocnicu zameranú špeciálne na neurorehabilitáciu. „Rada by som si opäť zabehala či išla do posilky ako predtým,“ vyjadrila svoju veľkú túžbu Barkolová.

Extrúzia disku je vážne poškodenie, ktoré má neistú prognózu, pretože vytlačený obsah platničky už nie je možné vrátiť naspäť. Možnosťou liečby je buď veľmi komplikovaná operácia, alebo cielené cvičenia, ktoré majú dlhodobý charakter a aj tu nič nie je isté. Samotnému chirurgickému zákroku sa však moderátorka bráni, pretože si uvedomuje možné riziká, a tak zvolila tú druhú, no zdĺhavejšiu možnosť.

Prajeme skoré zotavenie!

Moderátorka Barkolová v neznesiteľných
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Ján Zemiar,)

Viac o téme: Erika Barkolová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu