Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šimkovičová po odchode z politiky: Návrat k MODEROVANIU... Vo vlastnej relácii hostí konšpirátorov aj bývalých kolegov!

Martina Šimkovičová Zobraziť galériu (3)
Martina Šimkovičová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Bývalá moderátorka Martina Šimkovičová (51) opustila televíziu Markíza v roku 2015 po tom, čo na internete šírila negatívne príspevky o utečencoch. Po márnych pokusoch uspieť v politike zistila, že jej zrejme chýbalo moderovanie, a tak sa k nemu aj vrátila. Televíznu obrazovku však vymenila za živé prenosy na sociálnych sieťach.

Martina Šimkovičová rozbehla svoju kariéru v televízii Markíza v roku 1998. Najprv pôsobila v tíme Telerána, neskôr sa uchytila ako moderátorka Športových novín a nakoniec sa prepracovala až do kresla v Televíznych novinách. Moderátorskú dvojicu najprv tvorila s Patrikom Švajdom a neskôr s Jarom Zápalom.

Na poste hlásateľky skončila po dlhých 17-tich rokoch. Dôvodom mali byť v tom čase jej negatívne statusy smerované na utečencov, ktoré šírila na sociálnej sieti. Po ukončení svojej dlhoročnej kariéry v Markíze sa rozhodla uberať iným smerom. A to politickým. Kariéra političky jej ani po niekoľkých pokusoch nevyšla, a tak sa vrátila späť k tomu, čo je jej srdcu blízke.

Televízne spravodajstvo však vymenila za facebookové živé prenosy. Televízia Slovan založená v roku 2018 má byť spravodajsko-vzdelávací servis, ktorý podľa slov redakcie slobodne šíri informácie bez akejkoľvek cenzúry. Zakladateľom tejto televízie by mal byť Martinin blízky priateľ, a to lekár Peter Kotlár, ktorý v nej sám vystupuje.

Ešte minulý rok začala Šimkovičová moderovať spolu s ním pravidelnú reláciu, kde dávajú priestor konšpirátorom, ale aj známym ľuďom zo sveta politiky. Mobilná spravodajská televízia si pozýva hostí, akými sú napríklad politici Robert Fico, Štefan Harabin či Marián Kotleba. Ich najnovším hosťom bol aj konšpirátor Danny Kollár, na ktorého je vydaný európsky zatykač. Moderátori a hosť vedú väčšinou uvoľnenú debatu a diskutujú o svojich vyhranených názoroch na určité témy.

Kontroverzná exmarkizáčka je známa svojimi homofóbnymi postojmi, ktoré vôbec neskrýva. V istých častiach spomínanej relácie rozoberá témy migrantov, Ukrajincov, LGBTI komunity, očkovania či náboženstva. Taktiež prezentuje svoje filozofické úvahy a myšlienky a prináša svoj pohľad na vec. Týmto spôsobom si internetová televízia získala nespočetné množstvo sledujúcich a finančných podporovateľov. 

Šimkovičová po odchode z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook T.S.)

Šimkovičová má dnes diametrálne odlišný postoj k týmto témam, než aký mala počas svojho pôsobenia v súkromnej komerčnej televízii. V minulosti mala byť moderátorka tiež tvárou konšpiračného projektu INTV podobného spomínanej internetovej televízii. Túto ponuku však nakoniec neprijala, pretože v tom čase vstúpila do politiky za stranu Sme rodina.

Viac o téme: Martina Šimkovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu