Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šimkovičová 5 mesiacov po vyhadzove z Markízy: Návrat do hlavného spravodajstva!

Martina Šimkovičová Zobraziť galériu (4)
Martina Šimkovičová

BRATISLAVA - Opäť na obraze! Martina Šimkovičová (44) v októbri po dlhých 17 rokoch dostala v Markíze vyhadzov. Dôvod? Zdieľala na sociálnej sieti negatívne príspevky o utečencoch. No už po piatich mesiacoch sa blondínka opäť vracia na televízne obrazovky. Prijala totiž ponuku novovzniknutej televízie IN TV a mieri rovno do hlavného spravodajstva.

Televízia Markíza v októbri minulého roka po dlhých 17-tich rokoch definitívne ukončila spoluprácu s tvárou spravodajstva Martinovu Šimkovičovou. Dôvodom mali byť jej negatívne ladené príspevky o utečencoch, ktoré zdieľala na sociálnej sieti.


FOTO a VIDEO Šimkovičovej 17-tich rokov v Markíze: A teraz je definitívny koniec!


„Dôvodom odchodu boli rozdielne názory a po vzájomnej dohode som sa rozhodla túto kapitolu svojho života uzavrieť. Každý koniec je začiatok niečoho nového,“ povedala vtedy moderátorka, ktorá sa do modro-žltej televízie práve chystala vrátiť po materskej dovolenke. 

No dlho „na ocot“ plavovláska nezostala. Už koncom novembra sa šuškalo, že sa vracia na televízne obrazovky. Ponuku dostala od novovzniknutej televízie IN TV, no v tom období ešte nič komentovať nechcela. „Nemôžem to teraz riešiť, lebo jednám s nimi. Nebudem sa k tomu teraz vyjadrovať,“ povedala pre Topky.sk blondínka.


Šimkovičovej flek v novej telke: To vážne?! Martina, neblázni!


Teraz je však už jasné, že Šimkovičová ponuku prijala. Pre portál zenyvmeste.sk to potvrdil šéfredaktor spravodajstva televízie Norbert Lichtner s tým, že bývalá tvár modro-žltej televízie by si na novej stanici mala sadnúť rovno na stoličku moderátorky hlavného spravodajstva. 

No je prinajmenšom zvláštne, že kompetentní spoluprácu s Martinou potvrdili ešte pred voľbami... Plavovláska sa totiž najnovšie začala angažovať aj politicky. Vo všeobecnosti sa však pôsobenie v politike a zároveň aj v spravodajstve môže považovať za neetické a za neoprávnenú výhodu daného človeka či strany, v ktorej pôsobí.

Šéfredaktor spravodajstva Lichtner a šéfredaktor obsahu Ľubomír Huďo sú navyše spájaní s výrazmi ako kontroverznosť, konšpiračné teórie, neoverené informácie či manipulatívne metódy. Obidvaja páni totiž naposledy pôsobili v rádiu Slobodný vysielač a vzniklo o nich niekoľko blogov, v ktorých sa poukazovalo práve na ich netradičné spôsoby práce.

U moderátorky sme preto zisťovali, či sa neobáva, že takto bude vnímaná celá televízia a rovnakú povesť tým pádom získala aj ona. Plavovláska sa však k týmto tvrdeniam stavia odmietavo. „Ako môžete tvrdiť, že je niečo konšpiratívne, keď televízia ešte ani nezačala vysielať?“ povedala nám exmarkizáčka a nič viac nám k svojej novej práci prezradiť nechcela. „Pracujem na viacerých projektoch a časom sa všetko dozviete,“ uviedla Šimkovičová. No nechajme sa prekvapiť, ako toto celé dopadne.

Viac o téme: Martina Šimkovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu