Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mrazivé PRIZNANIE Jiřího Krampola: Dlhé roky psychických problémov… TAKTO to začalo!

Jiří Krampol Zobraziť galériu (6)
Jiří Krampol (Zdroj: Archiv TV Nova / Tomáš Martínek)

PRAHA - Všetci ho poznajú ako famózneho umelca, no aj ako vynikajúceho dabéra Jean Paul Belmonda. Reč je českom hercovi a komikovi Jiřím Krampolovi (84). Hoci je známy svojím humorom nedávno sa priznal, že mu veru nie vždy bolo do smiechu a trpel vážnymi psychickými problémami...

Každý z nás si v živote prechádza zložitejším obdobím, kedy máme viac či menej podlomené fyzické či psychické zdravie. U herca Jiřího Krampola to jeho trvalo vyše 58 rokov a priznal sa s tým až teraz.

Známy komik trpí panickými atakmi a máva obrovský strach. Všetko sa to u neho začalo a vyplávalo na povrch ešte počas obdobia, kedy bol na vojne a tieto stavy sa mu vracali až dodnes. „Bol som po vojne, ženatý a mali sme malé dieťa. Boli sme s Divadlom Na Zábradlí v Paríži a zrazu tá hrôza prišla. A potom ma to ďalej v živote prepadalo znovu a znovu,“ zaspomínal si na svoj prvý nepríjemný psychický stav pán Krampol pre Blesk tv Magazín.

Mrazivé PRIZNANIE Jiřího Krampola:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Napriek tomu, že herec je prevažne obsadzovaný do komických postáv a dokonca vedie aj zábavnú reláciu “Nikto nie je dokonalý,“ humor mu bol v súkromí nie vždy pochuti. Ťažké psychické problémy ho sprevádzali aj vtedy, keď mal byť navonok veselý a vtipný a pritom sa vnútorne trápil.

Dokonca aj počas obdobia kedy sa staral o svoju nebohú manželku Hanu Krampolovú (†59), ktorej dal pred dvomi rokmi posledné zbohom. „No a v posledných rokoch som s vážne chorou ženou prežíval strašné veci. Je ťažké robiť zábavné relácie, keď žijete v strese,“ zdôveril sa český herec aj o svojej zosnulej manželke, na ktorú spomína len v dobrom.

Mrazivé PRIZNANIE Jiřího Krampola:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Jiří Krampol si nedávno prešiel aj vážnym zápalom pľúc, ktorý ho takmer dostal na smrteľnú posteľ. Našťastie sa z toho dostal a nie len to. Nepríjemná choroba mu priniesla aj pozitívnu stránku veci, pretože jeho záchvaty, úzkostné stavy a strach zrazu pominuli. „Mám napríklad blbú náladu, ale toto od tej doby už nemám. Tie priority totižto v každom prípade prehodíte a vrátite sa k pokore,“ dodal herec, ktorý sa cíti už oveľa lepšie.

Viac o téme: Jiří Krampol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu