Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známa Slovenka obeťou domáceho NÁSILIA: Preboha, začalo to, keď mala IBA 5 rokov!

Simona Salátová Zobraziť galériu (2)
Simona Salátová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Zajtrajší deň je už 22 rokov známy ako Medzinárodný deň eliminácie násilia páchaného na ženách. Tejto téme sa bude venovať aj Veronika Ostrihoňová vo svojej relácii Silná zostava. Simona Salátová, ktorá je zvyčajne akousi pomocnou moderátorkou, tentoraz prehovorí o svojej vlastnej bolestnej skúsenosti.

Simona o svojom trpkom detstve dlhé roky nehovorila. „Ja som na to nikdy nebola pripravená. Myslím, že je to takou normálnou známkou toho, keď niekto zažije domáce násilie, že po zvyšok života to berie ako hanbu,” povedala k tomu v štúdiu Silnej zostavy. 

Známa Slovenka obeťou domáceho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS)

Keď však napokon prehovorila, získala ohromnú spätnú väzbu. „Ja som pochopila, že ono je to v tom istom stave ako pred 20 rokmi, tie čísla stúpajú, niekde sú tie deti zatvorené v tých detských izbách, ešte stále sa pocikávajú, keď majú 10 rokov, lebo sa boja svojho vlastného otca alebo svojej mamy,” uviedla. 

Ona sama zažila to, že otec týral mamu, drasticky ju bil, a časom sa obrátil aj na svoje deti. Simona mala len 5 rokov, keď to začalo... Pozrite si video z relácie:

Simona Salátová z RTVS prehovorila o domácom násilí (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Simona Salátová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu