Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná správa z Čiech: Zomrel major Maisner, herec Ladislav Potměšil (†75)!

Ladislava Potměšila si verejnosť pamätá najmä ako majora Maisnera. Zobraziť galériu (8)
Ladislava Potměšila si verejnosť pamätá najmä ako majora Maisnera.

PRAHA - Dnes krátko predpoludním Česko obletela smutná správa. Legendárny major Maisner z filmov Byl jednou jeden polda, či otec z Diskopříběhu, herec Ladislav Potměšil (†75), dnes ráno zomrel.

Informáciu českému Blesku potvrdil hercov syn Jan. „Tatko zomrel dnes ráno v spánku v nemocnici Motol. Posledné roky veľmi trpel a rád by som sa poďakoval všetkým doktorom a sestričkám, ktorí sa o neho úžasne starali, najmä v posledných dňoch,“ povedal syn. Dôvodom jeho náhleho skonu bola rakovina, s ktorou herec bojoval.


Kruté bolesti známeho herca (72): 4 operácie za jediný rok a... je KONIEC!


Potměšilovi objavili nádor v roku 2016. Musel preto podstúpiť operáciu stavca, ale nakoniec tie zákroky museli byť dva a nasledovala aj reoperácia. „To bolo jedno z najťažších období, čo som zažil,“ zaspomínal si v minulosti Potměšil, ktorý bol 5 mesiacov pripútaný na lôžko. 

Smutná správa z Čiech:
Zobraziť galériu (8)

„Odstraňoval sa celý ten stavec v kuse, v ktorom bol schovaný ten nádor. Začali sme teda zo zadného prístupu, odstránili sme zadnú časť stavca. A potom s odstupom sa vykonávala operácia z predného prístupu,“ opísal náročný zákrok Prof. MUDr. Jan Štulík, CSc.

Neskôr bola potrebná reoperácia, pri ktorej sa musela upevniť náhrada stavca. No a aby toho nebolo málo, hercovi sa na bruchu urobila veľká prietrž, takže jej odstránenie bolo štvrtou operáciou, ktorú musel v priebehu roka podstúpiť. Potom sa Potměšil navždy vzdal herectva. Česť jeho pamiatke!

Smutná správa z Čiech:
Zobraziť galériu (8)

Viac o téme: Ladislav Potměšil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu