Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smrť Postráneckého by asi neustála: Známej Češke musia tajiť, že herec zomrel!

Václav Postránecký (†75) Zobraziť galériu (4)
Václav Postránecký (†75) (Zdroj: Ústřední půjčovna filmů)

PRAHA - Pred niekoľkými dňami zasiahla česko-slovenský umelecký svet smutná správa. V utorok večer zomrel legendárny herec Václav Postránecký (†75). Hviezda filmu S tebou mně baví svět napokon prehrala svoj boj so zákernou rakovinou a táto tragédia nezasiahla len jeho rodinu...

Smrť herca, samozrejme, dopadla aj na jeho priateľov, kolegov a bývalých spolupracovníkov. K tým patrí aj režisérka Marie Poledňáková. Tá sa však aktuálne tiež pasuje so zdravotnými problémami, jej stav sa výrazne zhoršil po tom, čo pred tromi rokmi prekonala ťažkú mozgovú mŕtvicu. Odvtedy je paralyzovaná na invalidnom vozíčku a práve Postránecký jej bol pri zvykaní si na novú životnú situáciu obrovskou oporou.

Zrejme aj preto sa rodina Poleďňákovej rozhodla, že jej o Václavovej smrti nič nepovedia. „Neviem, či mama vôbec vie, že pán Postránecký zomrel. Ja som jej to rozhodne nepovedal ani som s ňou o tom nehovoril. Som v zahraničí,“ povedal pre Blesk.cz Petr Poledňák, z čoho je zjavné, že by svojej mame nerád prinášal takúto tragickú správu. Marie by to zrejme neustála a ktovie, ako by sa to podpísalo na jej zdravotnom stave.

Marie Poledňáková obsadila Postráneckého do komédie S tebou mně baví svět.
Zobraziť galériu (4)
Marie Poledňáková obsadila Postráneckého do komédie S tebou mně baví svět.  (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Václav Postránecký podľahol rakovine.
Zobraziť galériu (4)
Václav Postránecký podľahol rakovine.  (Zdroj: twitter/rezniklukas)

Práve Poledňáková svojho času obsadila Postráneckého do filmu S tebou mně baví svět, ktorý patrí medzi ikonické české komédie. Odvtedy ubehlo už 37 rokov, počas ktorých si Marie a Václav vybudovali naozaj silný priateľský vzťah. „Zaplať pánboh. Ďakujem Pánu Bohu,“ vyjadril sa nebohý Postránecký v čase, keď sa dozvedel, že režisérka mŕtvicu prežila. Žiaľ, on toľko šťastia nemal a svoj boj s vážnou chorobou prehral.

Viac o téme: Václav Postránecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu