Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prekvapenie! Zbavila sa vydavateľstva: Evita Urbaníková prehovorila o svojom rozhodnutí

Evita Urbaníková Zobraziť galériu (4)
Evita Urbaníková

BRATISLAVA – Po rokoch koniec! Známa spisovateľka Evita Urbaníková (41) zrušila v týchto dňoch svoje vydavateľstvo EvitaPress, z ktorého vzišlo mnoho úspešných kníh. Preto toto jej rozhodnutie mnohých prekvapilo. Zaujímalo nás, prečo tak urobila...

Evita Urbaníková sa v týchto dňoch  zbavila knižného vydavateľstva Evitapress, ktoré vzniklo v roku 2007 viac-menej náhodou vďaka jej úspešnému rukopisu Všetko alebo nič, ktoré jej zo začiatku žiadne vydavateľstvo vydať nechcelo. Nakoniec si ho vydala sama a založila vlastné vydavateľstvo, ktoré sa časom  vyprofilovalo na spoločnosť, pod hlavičkou ktorej vydávali svoje knižky najčítanejšie slovenské autorky. V portfóliu ich bolo niekoľko desiatok.

Dnes však na stránke finstat vidieť, že spoločnosť EvitaPress, s. r. o., je od 26. 1. 2018 zrušená. Ako dôvod sa uvádza dobrovoľné rozhodnutie. Evita využila takzvanú fúziu, keď sa viacero spoločností spojí a vytvoria jednu firmu.

Vydávanie takzvaných „evitoviek“ prevzalo teda vydavateľstvo Mafra Slovakia, ktoré vydáva okrem iného aj úspešný magazín Evita, kde Urbaníková robí šéfredaktorku a hlavnú tvár. Túto zmenu nám potvrdila aj samotná spisovateľka. „EvitaPress ako vydavateľstvo už nemalo svoje opodstatnenie, pretože všetky evitovky a všetka naša vydavateľská činnosť prešla pod vydavateľstvo Mafra Slovakia, tým pádom firma nemala prečo existovať, tak sme ju zrušili,“ uviedla pre topky spisovateľka. Fanúšikovia obľúbených knižiek, ako aj autorky populárnych evitoviek, sa tak nemusia báť, že by zrušením firmy prišli o svoje obľúbené knihy od Evity.

Viac o téme: Evita Urbaníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu