Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Robo Beňo (†54) navždy odišiel: Posledný odkaz do neba od Pavla Ruska vás dojme k slzám

Pavol Rusko a Robo Beňo Zobraziť galériu (6)
Pavol Rusko a Robo Beňo

BRATISLAVA - Smrť bývalého redaktora a politika Roba Beňa zasiahla okrem jeho najbližšej rodiny aj množstvo známych tvárí z Markízy. Práve tam totiž večne usmievavý moderátor kedysi začínal a vo veľkej miere sa spolupodieľal na jej úspechu. Na poslednej rozlúčke nechýbali emotívne spomienky niekoľkých jeho bývalých kolegov a na začiatky s Beňom si zaspomínal aj jeho niekdajší chlebodarca Pavol Rusko (53).

Práve on bol totiž človek, ktorý dal obľúbenému redaktorovi v televízii šancu. A svoje rozhodnutie nikdy neoľutoval. Počas posledných slov na rozlúčku sa o najobľúbenejšie momenty so zosnulým Beňom podelilo niekoľko jeho spolupracovníkov, a tak sme sa Pavla Ruska spýtali na jeden z tých jeho.

„Robo sa pri skúšaní jedného formátu, ktorý sme vyrábali v hoteli Tri studničky, stratil. Bol riaditeľ centra a vtedy nebolo také, že mobily a tak. A ja som ho nevedel tri dni nájsť! Potom mi povedali, kde asi je, tak som tam išiel – najedovaný, napenený, čo tu robíš?! A on takým krásnym úsmevom že: keď ten Novotný varí také dobré veci, že ja som nemohol po troch dňoch odísť! Musel som to okoštovať, či to bude dobré! A dokázal to tak pekne povedať, že som mu nemohol ani vynadať. A navyše. keď som to okoštoval, zostal som tam aj ja o jeden deň dlhšie, bolo to fakt dobré,“ zaspomínal si s úsmevom bývalý riaditeľ Markízy.

Na záver nášho rozhovoru venoval svojmu kamarátovi aj niekoľko dojímavých slov do neba. „Aby pozdravil všetkých, s ktorými sme spolu začínali a aby  sa snažili urobiť všetko preto, aby tí, ktorí ešte neprišli za nimi, mali pred sebou veľa, veľa pekných dní.  Lebo za to, čo sme v tej Markíze spolu dokázali, si myslím, že si nikto nezaslúži odísť príliš skoro z tohto sveta. Tak nech to hore nejako vybaví,“ odpovedal nám na otázku, čo by chcel Robovi odkázať .  

Ak vás zaujíma, ako si Pavol Rusko spomína na začiatky spolupráce so zosnulým Beňom, pozrite si nasledujúce video. 

Rusko spomína na Beňa

Viac o téme: Pavol RuskoRobo Beňo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu