Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozboril zachraňuje, čo sa dá: Vážna choroba dcéry a veľká špinavosť od rodiny!

Vilo Rozboril Zobraziť galériu (10)
Vilo Rozboril (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Dve kruté rany v priebehu jedného roka! Aktuálne sa s nimi musel popasovať jojkársky moderátor Vilo Rozboril (49) vo svojej relácii V siedmom nebi. Dnes večer tam totiž pomáha mame šesťročných dvojičiek, z ktorých jedna bojuje so smrteľnou otravou krvi. Od svojej rodiny sa však životom skúšaná žena namiesto pomoci dočkala veľkej špinavosti!

Vilo Rozboril sa vo svojej relácii V siedmom nebi stretáva s tými najťažšími životnými príbehmi. A patrí k nim aj ten, čo sa na obrazovkách televízie Joj objaví dnes večer. Matke šesťročných dvojičiek Jane sa totiž na začiatku roka 2016 zrútil takmer celý svet. Život jej premenili na drámu dve mimoriadne vážne veci - náhla choroba milovanej dcérky a bezcitná rodina. 

Ako blesk z jasného neba prišla prvá pohroma - jednu z jej dcér totiž zasiahla meningokoková sepsa, teda otrava krvi, pri ktorej ide o život. Stav malej Danielky bol dokonca taký kritický, že Janu pripravovali na to, že dcérke budú musieť amputovať ruky aj nohy. 

„V stredu sme došli zo škôlky domov a malá začala mať horúčky. O piatej večer povedala, že jej je špatne. Mala teploty, zvracala, tak sme si mysleli, že je to normálna chrípka. Ráno sme sa zobudili a Danielka mala po celom tele fliačiky. Už som videla, že za nechtami mala fialové. To už som vedela, že človek umiera vtedy. Tak sme volali sanitku a šli sme na Kramáre. Povedali nám, že má meningitídu. Že je malá šanca, že to prežije,“ prezradila Rozborilovi nešťastná žena, ktorá po tom všetkom dokonca rozmýšľala nad samovraždou. 

Dievčatko však našťastie zabojovalo a po piatich mesiacoch, deviatich plastikách a amputovaných článkoch prstov je doma. Tu však Janine problémy ani zďaleka neskončili. V prenajatom byte, v ktorom bývala, totiž dostala výpoveď a namiesto pomoci od rodiny sa dočkala len veľkej špinavosti. Reálne tak hrozilo, že matka s dvomi dcérkami, z toho jednou ťažko chorou a navyše aj s babkou skončia na ulici. Pri najlepšom by mohli bývať v starom aute.

Kedysi pritom vlastnili byt. Janu a jej mamu však o majetok obral brat. „My sme ho predali minulý rok v lete. Išli sme, že sa bude stavať dom. Mám od toho všetky veci, od pozemku. Všetko mám. Ale nestavalo sa, lebo všetky peniaze minuli. Všetko minuli a nemáme nič. Môj muž zomrel a k ničomu som sa nedostala, k žiadnemu vysvetleniu absolútne. Keď som tam v sobotu šla, spýtala som sa ho, Marek, čo ste mi to spravili? Začali po mne kričať, skoro ma zbili. Vyhodili ma von jak handru,“ posťažovala sa nešťastná babka.

„Ak máte takto choré dieťa, mali by ste mať zo strany štátu takú ochranu, ktorá vás ‚nevyženie‘ na ulicu. Ak by Jana ako matka skončila s deťmi na ulici, prišla by sociálka a deti by jej vzala namiesto toho, aby jej v takej situácii pomohla. ‚Štát‘ nerovná sa ‚jeho občania‘, to je smutné,“ povedal pre Topky.sk Rozboril. Či sa mu podarí trápenie rodiny aspoň trochu zmierniť, sa dozviete dnes večer na Jojke.

Viac o téme: Vilo RozborilV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu